Uzeo novac za penzije i nestao s ljubavnicom

Izvor: Blic, 06.Mar.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzeo novac za penzije i nestao s ljubavnicom

MODRIČA - Modričkoj policiji prijavljeno je da se poštar Cvijetin Mitrović (51) iz Skugrića od utorka, kad je zadužio 18.800 maraka za isplatu penzija i dečjeg dodatka, više nije pojavio na poslu.

„Nakon prikupljanja operativnih podataka utvrđeno je da je C. M. došao na posao, zadužio novac za isplatu penzija, a tokom prepodneva se vratio u radnu jedinicu i zadužio novu sumu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Potom je otišao kući, ostavio uniformu i zajedno sa njemu poznatom osobom napustio područje Modriče”, rekla je portparol Centra javne bezbednosti Doboj Ljerka Stanimirović.

Izvori bliski policiji potvrdili su „EuroBlicu” da je „istražnim organima poznat identitet osobe s kojom je Mitrović napustio područje opštine Modriča”. Isti izvori nezvanično navode da je u Mitrovićevoj sobi nađen njegov pasoš, pa postoji „osnovana sumnja da je prešao granicu BiH i Srbije, gde nije neophodna putna isprava već samo lična karta”.

Nestali poštar u pošti je, kako saznajemo, radio punih 16 godina, a za njega „kao čoveka i radnika niko nema nijednu ružnu reč”, pa su njegove kolege „zatečene situacijom”. Prema nezvaničnim izvorima, Cvijetin je „nestao sa mlađom ženskom osobom s kojom se, navodno, upustio u ljubavnu vezu”.

„Uvek je bio najbolji što može biti komšija i prijatelj i ne znam šta se dogodilo da ode u te vode. Ništa mi više nije jasno”, kaže komšija Niko Filipović.

Njegovo mišljenje deli i Marko Mitrović, koji kaže kako on „tačno ne zna, ali da pretpostavlja da ima istine u onom što pričaju - da je nestao sa mlađom ženom, koja je dolazila kod Cvijetina i u kuću prethodnih dana”.

S obzirom na to da se radi o službeniku pošte, koji prema saznanju policije nije razdužio preuzeti novac, pošta je kao oštećena strana upućena da preduzme potrebne mere protiv svog radnika, a modrička policija će proslediti izveštaj Okružnom tužilaštvu Doboj i posredstvom Centra javne bezbednosti Doboj za njim raspisati potragu.

Jošić: Korisnici neće biti oštećeni

Šef odseka za opšte poslove u radnoj jedinici „Pošte Srpske” u Doboju Branko Jošić potvrdio je da je poštar Cvijetin Mitrović nestao. Jošić kaže da će, bez obzira na ovaj incident, svi penzioneri i korisnici dečjeg dodatka sa područja Modriče koji još nisu dobili uobičajen ček, veoma brzo biti obeštećeni.
Pogledaj vesti o: Penzija,   Isplata dečijih dodataka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.