SINIŠA MALI POKOPAO OPOZICIJU: Političari koji su ranije bili na vlasti su mogli da povećaju plate i penzije

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2022, 22:21

SINIŠA MALI POKOPAO OPOZICIJU: "Političari koji su ranije bili na vlasti su mogli da povećaju plate i penzije"

Ministar finansija Siniša Mali večeras je u emisiji "Hit Tvit" govorio o vaučerima za letovanje u Srbiji, a dotakao se i tema povećanja plata i penzija, kao i komentara opozicionih političara.

Naime, izvesni opozicioni mediji su naveli kako se Siniša Mali "ponaša kao Deda Mraz", a on je odgovorio i kako su političari koji su bili na vlasti pre >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << SNS-a ovo isto mogli da urade, kao i da se u Srbiji danas otvaraju fabrike, a da je nezaposlenost manja.

Govoreći o prijavama za vaučere, oni će ići preko Pošta Srbije, a najveća interesovanja su za srpske banje, kazao je Mali.

Umesto 5.000 dinara, koliko je prethodnih sedam godina vredeo vaučer za odmor u Srbiji, sada je iznos po osobi povećan na 15.000 dinara. Oko 200.000 građana imaće pravo na ove vaučere, a 100.000 građana koji su već dobili vaučere od 5.000 dinara dobiće još 10.000.

- Već od sutra će građani Srbije moći da se prijave. Dakle, 200 hiljada novih vaučera od po 15 hiljada dinara. U Pošti Srbije možete da se prijavite. Inače, mi smo početkom godine izdali 100 hiljada vaučera od po 5 hiljada dinara. On koji su dobili vaučere od 5 hiljada dinara, automatski će dobiti još 10 hiljada dinara. Tako da ćemo imati 300 hiljada građana kojima će država pomoći da svoje letovanje provedu u Srbiji. Želja nam je da pomognemo onima koji ne mogu to da urade sami, ali i da građani upoznaju svoju zemlju - kazao je Mali.

Govoreći o povećanju plata i penzija, Mali govori da će penzioneri imati najveće povećanje u poslednjih nekoliko decenija, dok će minimalci i plate biti duplo povećane.

- Veoma su nam važne investicije koje smo pokrenuli pre nekoliko godina. U ovom trenutku se gradi 10 novih auto-puteva u Srbiji. Videli smo koliko je fabrika, bolnica, škola otvoreno. To je važna stvar za rast BDP-a. Trudimo se da uvek kad ima prosotra povećavamo plate i penzije. Mi ćemo od 1. novembra i 1. januara povećati penzije za 19,1 odsto. To će biti najveće povećanje penzija. Nekoliko decenija nije bilo toliko povećanje. Idemo na povećanje zarada dvocifreno - rekao je Mali.

BONUS VIDEO: Ukrajinski dronovi "love" ruske vojnike noću

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.