Preminuo Hamdija Jusufspahić

Izvor: Večernje novosti, 31.Mar.2016, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Hamdija Jusufspahić

Islamska zajednica Srbije saopštila je danas da je preminuo počasni reisu-l-ulema i dugogodišnji muftija beogradski Hamdija Jusufspahić (1937).Hamdija Jusufspahić obavljao je dužnost beogradskog imama i muftije od 1967. godine.Na dužnost muftije Islamske zajednice Srbije izabran je u Nišu 1994. godine, a ujedinjenjem Islamske zajednice Srbije 2006. godine postao je prvi reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije.Od 2008. godine je u penziji >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << posle čega je Vrhovni sabor Islamske zajednice Srbije doneo odluku da ga imenuje za doživotnog počasnog vrhovnog poglavara reisu-l-ulemu Islamske zajednice Srbije.Zajednička molitva povodom smrti Hamdije Jusufspahića biće održana sutra u Bajrakli džamiji. NIKOLIĆ: OPRAŠTAMO SE OD IZUZETNOG ČOVEKAOpraštamo se od izuzetnog čoveka koji je voleo svoju zemlju Srbiju i posvetio život istinskom razumevanju i zajedništvu svih ljudi, bez razlike u veri i naciji, naveo je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u telegramu saučešća porodici Hamdije Jusufspahića.Draga, čestita porodice Jusufspahić, ostajete bez roditelja čija vas je ljubav, posvećenost i čestitost podizala u ljude. Za takav gubitak nikada nismo spremni, istakao je Nikolić.Pamtićemo ga kao osobu koja je u svakom najpre videla i prepoznavala čoveka. Bila mi je čast što sam poznavao vašeg oca koji mi je u našim čestim razgovorima poveravao svoje mudre misli, naveo je on.Vaš gubitak, draga porodice Jusufspahić, iskreno i prijateljski deli sa vama, Tomislav Nikolić sa porodicom, navodi se u telegramu saučešća. VUČIĆ: VELIKI PRIJATELj SRBIJEPredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je, povodom smrti reis-l-uleme, dugogodišnjeg muftije beogradskog Hamdije Jusufspahića, saučešće njegovoj porodici i Rijasetu Islamske zajednice Srbije.Preminuo je veliki prijatelj Srbije, koji je i u najtežim trenucima upućivao poruke mira, koje su vraćale nadu u bolje sutra i u neophodnost zajedničkog života, naveo je Vučić.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo Hamdija Jusufspahić

Izvor: Mondo, 31.Mar.2016

Dugogodišnji muftija beogradski Hamdija Jusufspahić preminuo je danas, saopšteno je iz Islamske zajednice Srbije...Foto: printscreen/youtube.."Našeg vrhovnog poglavara ispratićemo zajedničkom molitvom, dženaza namazom, sutra 1. aprila, nakon džume namaza u 14 časova u Bajrakli džamiji u Beogradu",...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.