Preminuo Hamdija Jusufspahić

Izvor: Mondo, 31.Mar.2016, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Hamdija Jusufspahić

Dugogodišnji muftija beogradski Hamdija Jusufspahić preminuo je danas, saopšteno je iz Islamske zajednice Srbije.

Foto: printscreen/youtube

"Našeg vrhovnog poglavara ispratićemo zajedničkom molitvom, dženaza namazom, sutra 1. aprila, nakon džume namaza u 14 časova u Bajrakli džamiji u Beogradu", navedeno je u saopštenju.

 Hamdija Jusufspahić je obavljao dužnost beogradskog imama i muftije od 1967. godine. Na dužnost muftije Islamske zajednice >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Srbije izabran je u Nišu 1994. godine, a ujedinjenjem Islamske zajednice Srbije 2006. godine postao je prvi Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije.

Od 2008. godine je u mirovini nakon čega je Vrhovni Sabor islamske zajednice Srbije doneo odluku da ga imenuje za doživotnog, počasnog vrhovnog poglavara reisu-l-ulemu Islamske zajednice Srbije, navedeno je u saopštenju.

Pre tri godine Hamdija Jusufspahić odlikovan je Sretenjskim krstom prvog reda.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo Hamdija Jusufspahić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2016

Počasni Reisu-l-ulema i dugogodišnji muftija beogradski Hamdija Jusufspahić, preminuo je danas popodne u Beogradu, saopštio je rijaset Islamske zajednice Srbije..."Našeg vrhovnog poglavara ispratićemo zajedničkom molitvom, dženaza namazom, sutra 1. aprila, nakon džume namaza u 14 časova u Bajrakli...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.