Penzioni zakon nije pravi razlog protesta

Izvor: S media, 02.Nov.2010, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penzioni zakon nije pravi razlog protesta

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mladjan Dinkić ocenio je da penzioni zakon nije pravi razlog protesta sindikata, već nešto drugo, dodajući da je `pravo onih koji protestuju da o tome govore`.

Dinkić je ukazao da zakon predvidja indeksaciju penzija u narednim godinama sa platama, `što nikad nije bilo`, dodajući da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << `nešto povoljnije od toga ne može da se dogodi`.

On je istakao i da zakon ima zaštitnu klauzulu za penzionere sa minimalnim primanjima i odlaganje podizanja granice za odlazak u penziju za žene, utvrdjene prethodnim zakonom.

"Zaista ne vidim šta je to u novom zakonu što bi moglo da bude protivrečno. S druge strane, moramo da znamo da se penzioni sistem u ovom trenutku dotira sa skoro 50 odsto iz budžeta", ukazao je ministar, podsetivši i da je ove godine penzionerima koji imaju penzije manje od 30.000 dinara ispalaćena jednokratna pomoć od 5.000 dinara.

Privredi je potreban stabilan devizni kurs

URS traži promenu Ustava

Saradnja preduzetnica Srbije i Nemačke

On je upozorio da bi neke nerealno postavljene zahteve neko mogao iz političkog oportunizma da prihvati, ali će povratni rezultat biti povećanje poreza svim gradjanima u Srbiji i smanjenje broja zaposlenih.

Dinkić je dodao da razume nezadovoljstvo sindikata, `jer situacija nije baš dobra`.

`Zemlja je bila pogodjena ekonomskom krizom i mada su uočeni prvi znaci oporavka i počeli da dolaze novi investitori i grade nove fabrike, sve to ne ide brzo`, objasnio je on.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.