Izvor: Glas javnosti, 29.Maj.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PIO: Od jula penzije u celosti

BEOGRAD - Penzioneri u Srbiji od jula bi svoja primanja trebalo da dobijaju u celosti, umesto iz dva dela, rečeno je agenciji Beta u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje. U fondu PIO navode da je Ministarstvo finansija potvrdilo spremnost da počne isplatu penzija u celosti, te je realno da to počne od junskih primanja koja se isplaćuju u julu.

Ranije je bilo najavljeno da bi isplata penzija iz jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << dela trebalo da počne od juna kada se isplaćuju majska primanja.

U fondu PIO su istakli da će isplata penzija u celosti obezbediti značajnu uštedu sredstava, a penzionerima omogućiti da na bolji način raspolažu svojim novcem i lakše plaćaju mesečne troškove. Samo na štampanje penzijskih čekova godišnje se utroši 900 miliona dinara, a sada će ti troškovi biti prepolovljeni.

Plan fonda PIO je da četvrtog u mesecu primanja dobijaju penzioneri iz kategorije samostalnih delatnosti, osmog u mesecu primanja će se isplaćivati poljoprivrednim penzionerima, dok će 12. u mesecu ček dobijati penzioneri iz kategorije zaposlenih.
Pogledaj vesti o: Isplata penzije

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.