PAJTIĆ U BRISELU: Ko da bude zadovoljan nesposobnom vladom koja smanjuje plate i penzije?

Izvor: Press, 04.Feb.2015, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAJTIĆ U BRISELU: Ko da bude zadovoljan nesposobnom vladom koja smanjuje plate i penzije?

Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas u Briselu da pregovori Srbije sa Evropskom unijom o pridruživanju moraju da počnu što pre, jer su instrument demokratizacije društva i osnova za reforme Srbije.
Pajtić je to rekao u obraćanju poslanicima grupe socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu u Briselu, saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je DS. 

Pajtića su, kako se navodi, poslanici EP pozvali da se obrati parlamentarcima kao predsednik DS, povodom 25 godina od ponovnog osnivanja stanke, i to je "prvi put u istoriji da se predsednik neke stranke obraća Evropskom parlamentu, odnosno poslanicima socijaldemokratskih i demokratskih stranaka u parlamentu Evrope". 

PROČITAJTE JOŠ:
PANIČNA BEŽANIJA ALBANACA SA KOSOVA: Šta se to zapravo sprema!?
Albanci ponovo prete rušenjem crkve Hrista Spasa u Prištini
Stevanović pozvao Nikolića na TV duel
   
Predsednik DS je u obraćanju istakao da niko ne može biti zadovoljan državom u kojoj vlada svoju nesposobnost prebacuje na najvitalniji deo društva smanjući njegove plate i penzije.

"Niko ne može biti zadovoljan situacijom u kojoj postoji blokada medija, niko ne može biti zadovoljan situacijom u kojoj pravne države ima sve manje, u kojoj je čak i zaštitnik građana na udaru", naveo je Pajtić. 

Zbog toga, kako je naveo, početak pregovora u poglavljima 23 i 24, koja insistiraju na poštovanju vladavine prava, medijskih sloboda, pravne države, nešto što bi omogućilo da Srbija postane demokratska i pravna država. 

"Zbog toga je naš zahtev da se ne odlaže pregovaranje, da se u pregovore uđe što pre, jer odlaganje može situaciju samo da pogorša", naglasio je Pajtić.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajtić u Briselu: Pregovori što pre

Izvor: B92, 04.Feb.2015

"Pregovori o pridruživanju moraju da počnu što pre, jer su instrument demokratizacije društva i osnova za reforme Srbije", izjavio Bojan Pajtić u Briselu...On je to rekao u obraćanju poslanicima grupe socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu u Briselu, saopštila je DS...Predsednik Demoratske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.