Održan protest penzionera

Izvor: Radio 021, 01.Nov.2016, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan protest penzionera

Na Trgu Nikole Pašića u Beogradu danas je, u organizaciji Udruženja sindikata penzionera Srbije i Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije, održan protest penzionera.

Protest je održan zbog, kako je saopšteno, donošenja i primene zakona kojim je 2014. godine obustavljeno redovno, dva puta godišnje, usklađivanje penzija u skladu sa rastom cena i porastom DNP.

Penzioneri su na protestu upoznati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa inicijativom da se Skupštini Srbije predloži zakon o poništenju dva sporna akta i izmeni sastav Upravnog odbora Fonda PIO. Skupštini, Ustavnom sudu i Vladi Srbije upućeni su zahtevi da se prekine sa diskriminacijom najosetljivije društvene grupe.

Od predsednice Ustavnog suda je zatražena ostavka, "zbog toga što u rešavanju inicijativa za ocenu ustavnosti zakona kojima se penzioneri diskriminišu, nije odbranila nezavisnost suda". Upućen je i dopis Delegaciji EU sa molbom da EU utiče da se problemi socijalnog položaja penzionera rešavaju u skladu sa evropskim konvenicijama o ljudskim pravima.

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije saopštava da su zaprepašćeni izveštajima da je na protestu bilo oko 200 ili nekoliko stotina ljudi i tvrde da je "na protestu prisustvovalo najmanje 2.000 ljudi".

Autor: Tanjug/ foto: Beta

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Penzioneri nezadovoljni izveštavanjem medija

Izvor: Beta, 02.Nov.2016, 13:41

Udruženje Sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije izrazilo je danas negodovanje izveštajima medija o njihovom protestu u utorak u Beogradu, i navelo da je broj učesnika protesta bio "bar deset puta veći" od onoga što je navedeno u izveštajima medija. "Zaprepastili su nas izveštaji da je na...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.