Protest penzionera zbog umanjenja penzija

Izvor: RTS, 01.Nov.2016, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest penzionera zbog umanjenja penzija

Zbog umanjenja penzija i ukidanja stečenih prava, u centru Beograda održan je protest penzionera.
Okupljeni su zatražili da se penzije vrate na nivo pre novembra 2014. godine, da se usklađuju s rastom cena dva puta godišnje i da im se vrati oduzeta suma.

Grupa penzionera prošetala je do Vlade Srbije i Ustavnog suda Srbije, gde su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predali zahtev da se ukine Zakon o privremenom uređivanju načina isplate penzija, kojim su umanjena primanja penzionera do kraja 2017. godine.
Protest su organizovali Udruženje sindikata penzionera i Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Penzioneri: Prestanite s diskriminacijom

Izvor: B92, 01.Nov.2016

Na Trgu Nikole Pašića u Beogradu u organizaciji Udruženja sindikata i Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica održan je protest penzionera Srbije...Protest je održana zbog, kako je saopšteno, donošenja i primene Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija i Zakona o izmenama...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.