Odmrzavanje plata i penzija od 1. januara 2011.godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2010, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odmrzavanje plata i penzija od 1. januara 2011.godine

VLASOTINCE -

Sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) dogovoreno je da plate u javnom sektoru i penzije u Srbiji budu odmrznute od 1. januara 2011. godine izjavio je danas potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić.

"Očekujem da će u sredu razgovori biti okončani i da će Srbija dobiti pozitivnu ocenu MMF-a", kazao je Dinkić u izjavi novinarima u Vlasotincu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Dinkić je istakao da se on zalagao da plate i penzije budu odmrznute odmah u oktobru, dok je MMF insistirao da to bude tek u aprilu 2011. godine, tako da je postignut kompromis za početak naredne godine.

On je naveo da će pri glasanju o sporazumu sa MMF-om na Vladi biti uzdržan, jer bi, prema njegovoj oceni, odmrzavanje plata i penzija imalo pravi efekat ako bi se primenilo odmah.

Dinkić je naglasio da su se stekli uslovi za to, jer Srbija ima blagi privredni oporavak, a veća domaća potrošnja podigla bi nivo proizvodnje i zaposlenosti.

"Nisam sasvim zadovoljan. ..Srbija mora da daleko više obrati pažnju na poboljšanje standarda stanovništva, jer je on drastično opao od početka krize", rekao je on.

Dinkić je istakao da je sa MMF-om dogovoreno da milion penzionera, što je veći broj nego što je prvobitno bilo predviđeno, dobije ove jeseni po 5.000 dinara jednokratne pomoći.

"Dogovorili smo se i da imamo dodatne podsticaje za privredu, poljoprivredu i neophodne izdatke za socijalnu zaštitu", kazao je ministar Dinkić.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.