Obožavam grčke  taverne pokraj mora

Izvor: Blic, 30.Jul.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obožavam grčke taverne pokraj mora

Kada budem otišao u penziju, živeću na obali mora - već decenijama Zdravko Čolić priča svojim prijateljima. Ali kako najveća zvezda bivše Jugoslavije, na radost svojih obožavalaca, još dugo ne namerava da mikrofon okači o klin, od tog njegovog plana nema ništa. Zato on tokom leta svaki slobodan trenutak provodi na obali mora. Tek što se vratio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa Briona, otputovao je sa porodicom na Halkidiki.



- Srećan sam što su ćerkice nasledile moju ljubav prema moru. Obožavaju da plivaju i po ceo dan ne bi izlazile iz vode. Sećam se da sam i ja kao mali znao da budem u moru dok mi prsti ne poplave. Mlađa, Lara, više ne koristi šlauf, već sa mišićima ide i u dubinu, a Una je već odličan plivač - kaže Zdravko.

Na Brionima se, kaže, odlično proveo. Evocirao je uspomene na 1978. godinu kada je pevao Titu.

- Posetio sam Titovu kuću na Brionima, ulazio u njegovu radnu sobu, a u podrumu sam čak pio i vino napravljeno od grožđa koje se uzgaja na Brionima. Deca su bila oduševljena zoološkim vrtom, ali i velikim brojem životinja koje slobodno šetaju. Ekološki automobilčići kojima smo se vozili po ostrvu bili su prava atrakcija za Unu i Laru. Uveče smo često išli na Male Brione, kod Radeta Šerbedžije i gledali predstave u Teatru „Ulysses” - priča Čolić.

On obožava Grčku pa svakog leta tamo ode bar na deset dana. Prošle godine bio je na Krfu, a sada je na Halkidikiju, na drugom prstu.

- Obožavam grčke taverne kraj mora, ribu i plodove mora. Nakon celodnevnog plivanja čoveku baš prija riblji obrok uz čašu lepog vina - kaže Čola.

Na Halkidikiju će porodica Čolić proslaviti i Larin treći rođendan 10. avgusta. I dok uz svećice na torti supruga Aleksandra i osmogodišnja Una budu pevale: „Danas nam je divan dan"”, tata Zdravko će ih pratiti na gitari od koje se ovoga leta ne razdvaja jer pesme za novi album i ovoga puta sam komponuje. Pogled na pučinu ovom umetniku pruža posebnu inspiraciju. Kakvu, čućemo uoči Nove godine kada izlazi novi CD.

Nove pesme u martu

- Posle Grčke, nekoliko dana provešću u Ohridu, a pošto će uskoro tri godine otkako sam objavio poslednji album „Zavičaj”, intenzivno razmišljam o novim pesmama koje će publika, ako ne oko Nove godine, čuti u martu. Već imam neke nove kompozicije, a postoji mogućnost da i moji stari saradnici Đorđe Balašević, Dino Merlin i drugi osmisle neku pesmu za mene - kaže Čola.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.