ONA MI JE REKLA DA JE VIDELA MATEJA Kriminolog objavio nepoznate detalje - postoji šansa da je OTET U MINHENU?

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2022, 12:22

"ONA MI JE REKLA DA JE VIDELA MATEJA" Kriminolog objavio nepoznate detalje - postoji šansa da je OTET U MINHENU?

Matej Periš nestao je u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra.

- Sve je moguće, u ovom trenutku zaista sve je moguće. Pa i da je Matej živ i otet - iskreno govori Branko Lazarević, zagrebački kriminolog i stručnjak za potrage u penziji, nakon što su u medije procurile nove informacije o nestanku mladog Splićanina.

Pometnja traje već danima, a situacija se dodatno užarila pre dva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dana kada se počela širiti objava hrvatske manekenke koja tvrdi da je u Minhenu, na bankomatu tik do restorana Opatija, videla muškarca koji izgleda baš kao Periš.

Zamolila je zabrinuto devojka putem Instagrama sve koji znaju koliko je Matej tačno visok da joj napišu u poruci, a juče je za medije otkrila da u nedelju stiže u Beograd kako bi što pre razgovarala s policijom. Jer svaka je informacija, tvrdi još uvek anonimna manekenka, važna.

A u važnost dojava veruje i sam Lazarević, ali iskustvo mu je pokazalo da u većini slučajeva ovakvi se potezi povlače radi malo medijske pažnje i publiciteta.

- Početkom januara javila mi se radnica jednog makedonskog hotela, uveravajući me da je videla Mateja. No, informacija se pokazala neistinitom. U 20 godina koliko sam radio u policiji uvek sam reagovao na dojave, pa i one vidovnjaka. Iako se pokazalo da su više puta bile lažne nego istinite, sve se mora proveriti. Svaki policajac mora apsolutno ozbiljno shvatiti dojavu i istražiti je, da se danas sutra ne bi uspostavilo da je nestala osoba zaista bila na toj lokaciji, a službenici nisu pročešljali teren - objašnjava kriminolog u penziji.

Šta će s ovom informacijom hrvatska i srpska policija veliko je pitanje, dodaje Lazarević, ali ne negira da je u ovakvim slučajevima i moć autosugestije poprilično velika, s obzirom na medijsku pokrivenost istrage.

- Meni svaka teorija sada zvuči kao moguća, u ovom trenutku se treba doslovno loviti za svaku slamku. Ali teško vam je iz Zagreba govoriti o tome. Učestvovao sam u hiljadama istraga i potraga, gde bi redono nas deset sedelo na kolegijumu i, kako bi se reklo, pametovalo. Ali kada se slučaj rešio, znalo se pokazati da niko od nas nije predvideo da će odgovor na mnoga pitanja ležati baš na tom mestu. Čudni su putevi nestanka i svi smo se znali čuditi kako se toga ranije nismo setili - priseća se.

Međutim, nadu ne treba gubiti nikada, sve dok se ne istraži i onaj naoko najnevažniji detalj.

- Uspio sam pronaći  čoveka čak 64 godine nakon nestanka. Ponavljam, ništa ne možete odbacivati, a istraga treba trajati sve dok se konačno ne dođe do istine - zaključuje iskusni Lazarević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"MATEJ ŽIVI NA DRUGOM SPRATU KUĆE I DOBRO JE" Nenad Periš se pored nestanka sina bori i sa ovim problemom

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2022

Njegov otac Nenad tvrdi da mu je jedino bitno da sazna istinu, ma kakva ona bila...Mladi Splićanin Matej Periš (27), nestao je u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, kada je izašao bez jakne iz beogradskog “Gotika” i nikada se nije vratio u njega. Potraga za njim traje 22 dana...Njegov...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.