Novicki neće još u penziju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2017, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novicki neće još u penziju

Košarkaš Dalas Maveriksa Dirk Novicki još nije spreman za penziju i odigraće 20. sezonu za jedini NBA tim čiji je dres nosio otkako su ga Milvoki Baksi na draftu 1998. godine poslali u Teksas.

"Kad sam prošlog leta potpisao novi dvogodišnji ugovor, moja namera je bila da igram još dve godine. Ako se ovako dobro budem osećao na kraju sledeće sezone, mislim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da bih mogao da odigram još jednu sezonu. To ostaje otvoreno", izjavio je 39-godišnji nemački košarkaš.

Navodi se da je on najzaslužniji što je Dalas 2011. godine stigao do jedine NBA titule i od 2000. godine ove sezone tek drugi put ostao bez doigravanja, prenosi Hina.

Novicki je ove godine igrao na 54 utakmice u kojima je imao prosek od 14,2 koševa, 6,5 skokova i 1,5 asistencija.

Početkom marta, na utakmici protiv Los Anđeles Lejkersa, postao je tek šesti igrač u istoriji NBA koji je postigao više od 30.000 koševa i pridružio se velikanima Viltu Čemberlenu, Karimu Abdul-Džabaru, Majklu Džordanu, Karlu Malounu i Kobiju Brajantu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.