Izvor: Nezavisne Novine, 14.Apr.2017, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dirk Novicki još nije spreman za penziju

Navijači Dalas Maveriksa mogu odahnuti - Dirk Novicki još nije spreman za penziju i odigraće 20. sezonu za jedinu NBA ekipu čiji je dres nosio otkako su ga Milvoki Buksi na draftu 1998. godine poslali u Teksas u zamjenu za NBA prolaznika Roberta Tajlora.

"Kad sam prošlog ljeta potpisao novi dvogodišnji ugovor, moja namjera je bila igrati još dvije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << godine", izjavio je 39-godišnji njemački košarkaš, najzaslužniji što je Dalas 2011. godine stigao do jedinog NBA naslova te od 2000. godine ove sezone tek drugi put ostao bez doigravanja.

To ne mora nužno biti loša stvar za Maverikse i Novickog, koji će ovako imati još malo više vremena za odmor i pripremu za sljedeću NBA sezonu.

Novicki je ove godine učestvovao u 54 utakmice u kojima je imao prosjek od 14,2 koša, 6,5 skokova i 1,5 asistencija, a najveći trenutak doživio kad je početkom marta, na utakmici protiv Los Anđeles Lejkersa, postao tek šesti igrač u NBA istoriji koji je postigao više od 30.000 koševa i pridružio se velikanima Viltu Čamberlainu, Karimu Abdul-Džabaru, Majklu Džordanu, Karlu Maloneu i Kobiju Brajantu.

Ipak, povratak "Plavog Anđela" u Dalas za sljedeću sezonu nije jedina dobra vijest za navijače Mavsa i fanove Dirka Novickog.

"Ako se ovako dobro budem osjećao na kraju sljedeće sezone, mislim da bih mogao odigrati još jednu sezonu. To ostaje otvoreno. Tu odluku ću donijeti nakon razgovora sa porodicom, Markom Kubanom i ostalima da vidimo što je razumna odluka za klub i za mene", poručio je Novicki.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.