Nacionalne penzije u kulturi ostaju?

Izvor: RTS, 11.Feb.2016, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacionalne penzije u kulturi ostaju?

Sednica Odbora za kulturu i informisanje, na kojoj treba da se raspravlja o nacionalnim penzijama, četiri puta je odlagana pošto je predsednica tog odbora saopštila da je vlada u međuvremenu poslala drugo mišljenje.
Očekuje se da članovi skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje predlože amandmane, kojima će zatražiti da se ta priznanja u kulturi ne ukidaju.
Sednica na kojoj je trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se raspravlja o izmenama Zakona o kulturi u pojedinostima, koje su predviđale ukidanje priznanja za vrhunski doprinos kulturi, odnosno nacionalnih penzija, bila je zakazana za 9.30 časova, ali je predsednica odbora Vesna Marjanović članove obavestila da je vlada dostavila drugo mišljenje i odložila sednicu.
Inače, Odbor na prethodnoj sednici pre nekoliko dana nije podržao predložene izmene zakona, koje su predviđale ukidanje nacionalnih penzija.
Juče je premijer Aleksandar Vučić zatražio od poslanika Skupštine Srbije da ne ukidaju priznanja za izuzetan doprinos u kulturi.
Predsednik vlade je parlamentarcima poručio da "više vredi jedna Milena Dravić nego 30-40 grešaka koje su napravile prethodne vlade".
Iza zatvorenih vrata u parlamentu juče o tome razgovarali i ministar Ivan Tasovac i poslanici vladajuće većine. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada poslala drugo mišljenje: Hoće li nacionalne penzije ostati?

Izvor: Blic, 11.Feb.2016

Sednica Odbora za kulturu i informisanje, na kojoj treba da se razgovara o nacionalnim penzijama, odložena je za 11 časova pošto je predsednica tog odbora saopštila da je vlada u međuvremenu poslala drugo mišljenje...Sednica na kojoj je trebalo da se raspravlja o izmenama Zakona o kulturi u pojedinostima,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.