MMF traži smanjenje fonda za penzije i plate za 10 odsto

Izvor: Press, 11.Sep.2014, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF traži smanjenje fonda za penzije i plate za 10 odsto

Kako list navodi, MMF ne zanima za koliko će pojedinačno biti smanjene plate, odnosno penzije, već umanjenje mase, što je premijeru Aleksandru Vučihu i njegovimn saradnicima predočio predstavniok MMF u Srbiji Deheng King na sastanku u ponedeljak.



Zahtevi MMF su povezani jedan s drugim, ali se traže ozbiljne uštede. Prvi zadatak u pregovorima između Vlade Srbije i MMF biće stabilizacija i smanjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << javnog duga u naredne tri godine i od Srbije se traži način da se uštede ostvare.

Problem je sistemski, jer Srbija već nekoliko godina troši čak 15 do 20 odsto više sredstava nego što pirkuplja.

Kako navodi sagovornik "Blica", MMF ne insistira ni na jednoj konkretnoj meri, ali se ne vidi kako bi u naredne tri godine mogla da se izbegne kriza javnog duga ako država godišnje troši oko 11 odsto svega što proizvedemo na plate u javnom sektoru, a 14 odsto na penzije.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.