Šta nam je tražio sada MMF?

Izvor: B92, 11.Sep.2014, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta nam je tražio sada MMF?

Međunarodni monetarni fond traži od Vlade da za 10 odsto smanji fond za plate u javnom sektoru i penzije, piše današnji "Blic".

Kako list navodi, MMF ne zanima za koliko će pojedinačno biti smanjene plate, odnosno penzije, već umanjenje mase, što je premijeru Aleksandru Vučihu i njegovimn saradnicima predočio predstavniok MMF u Srbiji Deheng King na sastanku u ponedeljak.

Zahtevi MMF su povezani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedan s drugim, ali se traže ozbiljne uštede. Prvi zadatak u pregovorima između Vlade Srbije i MMF biće stabilizacija i smanjenje javnog duga u naredne tri godine i od Srbije se traži način da se uštede ostvare.

Problem je sistemski, jer Srbija već nekoliko godina troši čak 15 do 20 odsto više sredstava nego što pirkuplja.

Kako navodi sagovornik "Blica", MMF ne insistira ni na jednoj konkretnoj meri, ali se ne vidi kako bi u naredne tri godine mogla da se izbegne kriza javnog duga ako država godišnje troši oko 11 odsto svega što proizvedemo na plate u javnom sektoru, a 14 odsto na penzije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zahtev MMF-a je za 10 odsto manji fond za penzije i plate

Izvor: Radio 021, 11.Sep.2014

Međunarodni monetarni fond traži od Vlade Srbije da za 10 odsto smanji fond za plate u javnom sektoru i penzije, piše "Blic"...Kako list navodi, MMF ne zanima za koliko će pojedinačno biti smanjene plate, odnosno penzije, već umanjenje mase, što je premijeru Aleksandru Vučihu i njegovim saradnicima...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.