Ljajić: Uskoro Uredba vlade za povećanje penzija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Uskoro Uredba vlade za povećanje penzija

BEOGRAD - Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić najavio je da će Vlada Srbije uredbom dovesti do povećanja pezija u skladu sa predizbornim obećanjem.

"Ministarstvo je pripremilo Predlog uredbe kojim bi se omogućilo da penzioneri dobiju povišicu od deset posto i sada tražimo mišljenja nadležnih ministarstava, pre svih Ministarstva finansija", kazao je Ljajić.

Ministar je naglasio da Ministarstvo finansija smatra da linearno povećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << penzija nije moguće sa finasijskog stanovištva i očuvanja makroekonomske stabilnosti, kao i da nije socijalno odgovorno pošto bi praktično značilo da neko dobije povećanje onoliko koliko drugom iznosi čitava penzija.

"U svakom slučaju tražimo rešenje da se ispuni predizborno obećanje, da se ostvari povećanje od deset posto, ali s druge strane da se ne ugrozi makroekonomska stabilnost. Mislim da ćemo doći do takvog rešenja", kazao je Ljajić.

Takođe, naveo je on, Ministartsvo rada će podržati inicijativu ministra ekonomije Mlađana Dinkića za izmenu zakona o zapošljavanju kojom bi se omogućio otkup staža radnicima koji rade u društvenim

preduzećima u procesu privatizacije ukoliko imaju manje od pet godina do penzije.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.