Legenda NHL-a Lidstrom u penziji

Izvor: B92, 31.Maj.2012, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legenda NHL-a Lidstrom u penziji

Švedski hokejaš i legenda Detroit Red Vingsa, Niklas Lidstrom objavio je da završava igračku karijeru, posle 20 godina u tom klubu.

Lidstrom je osvojio četiri titule sa Detroitom, a sedam puta je proglašavan za najboljeg defanzivca lige. On se borio da zadrži suze dok je objavljivao penziju.

"Moj poriv i motivacija da igram nisu na nivou na kojem treba da budu za ovaj nivo igre", rekao je 42-godišnji Lidstrom.

On je svih 20 sezona u Severnoj Americi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrao za Detroit i postigao je rekord NHL sa 1.564 utakmica odigranih za jedan tim. Prošle i pretprošle godine je odlagao penziju i potpisivao je jednogodišnje ugovore.

"Užasavao sam se ovog dana od kada sam postao menadžer 1997. godine", rekao je generalni menadžer Ken Holand.

Lidstrom je ove sezone imao 34 poena, kao i plus rang od 21, po čemu je bio među najboljima u ligi. Zbog povređenog desnog članka propustio je 11 utakmica, što mu je najviše u karijeri. Još jedan meč je propustio zbog gripa.

U karijeri je postigao 264 gola, a ukupno 1.142 poena i plus rang od 450.

"Pošto odlazim danas, mogu da odem ponosno, a ne da me napusti veština", rekao je Lidstrom.

On ima četiri sina, a najstariji od njih je pre dve godine otišao u Švedsku da bi se školovao i igrao hokej.

Lidstrom je prošle godine sedmi put proglašen najboljim defanzivcem, čime je izjednačio učinak Daga Harvija, i ima jedan manje od Bobija Ora.

Na Olimpijskim igrama učestvovao je četiri puta, a postigao je gol u pobedi Švedske nad Finskom u finalu 2006. godine. Lidstrom je 2008. postao prvi kapiten nekog NHL tima koji je rođen u Evropi a da je osvojio Stenli kup (finalna serija NHL-a).

Lidstrom je u formi tokom cele godine i ima set vežbi koje radi pre i posle treninga, a u ishrani je sebi samo povremeno dozvoljavao komad pice ili bilo šta od brze hrane.

U suprotnosti sa velikim uspesima na ledu je njegov skromni i mirni karakter, zbog čega su ga saigrači nazvali "Savršeno ljudsko biće" (The Perfect Human).

"Ovo je jedan od najemotivnijih dana u istoriji Red Vingsa. Nik se povlači, a svi iskazujete poštovanje ovom izuzetnom pojedincu", rekao je novinarima vlasnik Red Vingsa Majk Ilić noseći Lidstromov dres sa brojem pet.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niklas Lidstrom, legenda NHL lige, u penziji

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Maj.2012

DETROIT - Švedski hokejaš i legenda Detroit Red Vingsa, Niklas Lidstrom, objavio je danas da završava igračku karijeru, poslije 20 godina provedenih u tom klubu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Švedska legenda Lidstrom u penziji

Izvor: Sportski Žurnal, 31.Maj.2012

Švedska legenda Detroit Red Vingsa, Niklas Lidstrom objavio je da završava igračku karijeru, posle 20 godina u tom klubu.. Lidstrom je osvojio četiri titule sa Detroitom, a sedam puta je proglašavan za najboljeg defanzivca lige. On se borio da zadrži suze dok je objavljivao penziju.. – Moj poriv...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.