Krkobabić: Penzije će se redovno isplaćivati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2011, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić: Penzije će se redovno isplaćivati

BEOGRAD -

Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić najavio je da će se penzije, iako je drugi talas krize stigao, redovno isplaćivati i rasti u skladu sa porastom plata u javnom sektoru.

"Plate i penzije su male. Gotovo da su na granici izdržljivosti. Ali, svima koji tvrde da će za pola godine da stane isplata poručujem: čuda se dešavaju, ali u ovom slučaju lično garantujem da čuda neće biti", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << istakao je Krkobabić u intervjuu "Novostima".

On smatra da drastičnih ekonomskih poremećaja do kraja mandata ove vlade neće biti, a nepredvidive posledice mogle bi da nastupe samo ako neka stranka vladajuće koalicije izazove političku nestabilnost i sruši vladu.

Krkobabić je rekao da je uveren da će Srbija dobiti status kandidata za članstvo u EU i pored ovih poslednjih gibanja i sve jačih diplomatskih pritisaka zbog KiM.

"Evropa ima i političku obavezu prema Srbiji, jer je ona ispunila sve uslove koji su od nje traženi. Ali, i više od toga, smatram da Evropa ima interes da Srbija uđe u EU, jer ujedinjena Evropa ne može postojati bez Srbije", smatra Krkobabić.

"Postalo je očigledno da međunarodna zajednica i velike sile nemaju dovoljno razumevanja za suštinske interese Srbije kada je u pitanju KiM. Srbija je ponudila Albancima najširu autonomiju koju poznaje svet. Više od toga ne možemo. Pritom, cilj Srbije je članstvo u EU", rekao je on.

Krkobabić, koji je i lider PUPS-a, kazao je da su u PUPS-u uvereni da ćemo svojim radom obezbediti mogućnost samostalnog izlaska na izbore.

"A, da li ćemo izaći na izbore samostalno ili u koaliciji zavisiće od dogovora. Naravno, prvo ćemo razgovarati sa sadašnjim koalicionim partnerima", rekao je Krkobabić i dodao da će u prvoj fazi razgovarati sa svim strankama koje su zainteresovane za saradnju.
Pogledaj vesti o: Isplata penzije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.