Krkobabić: Dosledna podrška Vučićevom konceptu, Vučić: Veće penzije pre kraja mandata

Izvor: Večernje novosti, 10.Maj.2015, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić: Dosledna podrška Vučićevom konceptu, Vučić: Veće penzije pre kraja mandata

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić poručio je danas da je ta stranka dosledna u stavu da pruži podršku novom, hrabrom konceptu premijera Aleksandra Vučića za dugoročnu stabilnost čiji je garant država. Krkobabić je na svečanosti povodom 10 godina od osnivanja stranke istakao da PUPS nije dao podršku SNS, jer joj podrška nije potrebna, nego kratkoročnim merama koje će >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kao krajnji efekat imati pokretanje privrede i ekonomsko ozdravljenje zemlje. On je rekao da PUPS ostaje pri ranije definisanom stavu da penzije prate plate u javnom sektrou, i u slučaju da padaju i u slučaju da rastu i da na smanjenje penzija gledaju kao na privremeni solidarni porez koji će pomoći da zemlja stane na noge. "Ako se bojite rasta penzija, nemojte da divljate sa platama u javnom sektoru", rekao je Krkobabić na svečanosti u centru "Sava" kojoj prisustvuje premijer Srbije Aleksandar Vučić i lideri koalicionih partnera PUPS-a - SPS i JS , Ivica Dačić i Dragan Marković Palma. Osvrnuvši se na jubilej, Krkobabić je podsetio da je prošlo 10 godina od kada je u Vrnjačkoj banji odlučeno da se formira PUPS. "Tada je bauk kružio jugoistočnom Evropom i Srbijom, bauk apokalipitičke dileme - da li će biti penzija ili nece biti bilo je to stravično pitanje na koje je neko morao da odgovori.., a to je bio osnivač PUPS Jovan Krkobabić", kazao je Milan Krkobabić. "Put od 10 godina bio je i dug i kratak", naglasio je Krkobabić, dodajući da su njihovi vernosni stavovi isti - da penzije prate plate i da nema viška radnika nego manjka posla, a ključni ideal i ključna misao vodilja ove partije je socijalna država. VUČIĆ: VEĆE PENZIJE DO KRAJA MANDATA Pre kraja mandata Vlade Srbije gotovo svi penzioneri ili skoro svi imaće više penzije nego što su ikada imali, izjavio je danas premijer Srbije i lider Srpske napredne stranje Aleksandar Vučić, napominjući da će te penzije biti sigurne i zasnovane na čvrstim i zdravim finansijama. Vučić je, na svečanosti obeležavanja 10 godina Partije ujedinjenih penzionera Srbije, obećao da će pre kraja godine oni koji su imali najniže penzije imati najviše penzije ikada.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Krkobabić: Dosledna podrška Vučićevom konceptu

Izvor: Blic, 10.Maj.2015

Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) danas je svečano obeležila 10 godina od osnivanja stranke, uz poruku njenog lidera Milana Krkobabića da je PUPS dosledan u stavu da pruži podršku novom, hrabrom konceptu premijera Aleksandra Vučića za dugoročnu stabilnost čiji je garant država...Krkobabić...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.