Karson ulazi u izbornu trku

Izvor: Akter, 04.Maj.2015, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karson ulazi u izbornu trku

Tamnoputni republikanac Ben Karson, hirurg u penziji i omiljen u konzervativnom populističkom pokretu "Čajanka", izjavio je da ulazi u trku za predsedničke izbore u SAD 2016. godine, javila je američka televizijska mreža Si-Bi-Es

"Želim da budem deo te trke i zbog toga najavljujem svoju kandidaturu za predsednika SAD", rekao je 63-godišnji Karson za Si-Bi-Es.

Zvanična najava njegove kandidature očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << se danas u američkoj saveznoj državi Mičigen.

Među kandidatima za republikansku nominaciju nalaze se senator Floride Marko Rubio, sin i brat bivših predsednika Džeb Buš, guverner Viskonsina Skot Voker, senator iz Teksasa Ted Kruz i senator iz Kentakija Rand Pol.

Od demokratskih kandidata, bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton ima najveće izglede da bude kandidat demokrata za predsedničke izbore 2016. godine.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čuveni neurohirurg Ben Karson kandidat za predsednika SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Maj.2015

Konzervativni političar Ben Karson, koji je pre političke karijere bio čuveni neurohirug poznat po tome što je izveo prvu operaciju razdvajanja sijamskih blizanaca spojenih na potiljku, danas će formalno objaviti kandidaturu za predsednika...On će biti jedan od kandidata koji će se boriti da budu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.