Želi da nasledi Obamu u Beloj kući

Izvor: B92, 04.Maj.2015, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Želi da nasledi Obamu u Beloj kući

Tamnoputi republikanac Ben Karson, hirurg u penziji , izjavio je sinoć da ulazi u trku za predsedničke izbore u SAD 2016. godine, javila je televizija CBS.

"Želim da budem deo te trke i zbog toga najavljujem svoju kandidaturu za predsednika SAD", rekao je 63-godišnji Karson, omiljen u konzervativnom populističkom pokretu "Čajanka".

Zvanična najava njegove kandidature očekuje se danas u američkoj saveznoj državi Mičigen.

Među kandidatima za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << republikansku nominaciju nalaze se senator Floride Marko Rubio, sin i brat bivših predsednika Džeb Buš, guverner Viskonsina Skot Voker, senator iz Teksasa Ted Kruz i senator iz Kentakija Rand Pol.

Od demokratskih kandidata, bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton ima najveće izglede da bude kandidat demokrata za predsedničke izbore 2016. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Republikanac Ben Karson ulazi u izbornu trku

Izvor: Akter, 04.Maj.2015

Tamnoputni republikanac Ben Karson, hirurg u penziji i omiljen u konzervativnom populističkom pokretu "Čajanka", izjavio je sinoć da ulazi u trku za predsedničke izbore u SAD 2016. godine, javila je američka televizijska mreža Si-Bi-Es.."Želim da budem deo te trke i zbog toga najavljujem svoju...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.