KRAJ BLISTAVE KARIJERE: Điđi Datome odlazi u penziju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 14:59

KRAJ BLISTAVE KARIJERE: Điđi Datome odlazi u penziju!

Patike o klin...

Kako stvari stoje, Evroliga će sledeće sezone biti siromašnija za još jednog velikog šampiona. Nedugo posle našeg Stefana Markovića, i italijanski reprezentativac i član Armanija Luiđi Datome danas je potvrdio da završava profesionalnu igračku karijeru, ali tek posle Mundobasketa.

Datome ima 35 godina, a prethodne tri je proveo u Armaniju sa kojim je na kraju minule sezone osvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << titulu prvaka Italije i u finalnoj seriji protiv Virtusa je dao ogroman doprinos ovakvom epilogu.

Seniorsku karijeru je počeo u Sijeni pre skoro dve decenije, a zatim je pet godina proveo i u Virtusu iz Rima pre nego što se 2013. otisnuo ''preko bare'' i potpisao za Detroit Pistonse. Dve godine je ostao u NBA ligi, kratko je bio i u Boston Seltiksima, a onda se vratio u Evropu, u Obradovićev Fenerbahče i sa istanbulskim klubom 2017. godine osvojio Evroligu.

A post shared by Gigi Datome (@gigidatome)

Među brojnim trofejima izdvajaju se i tri titule prvaa Italije, tri titule prvaka Turske, dva italijanska, tri turska kupa...

Pogledajte kako izgleda Lais Ribeiro, devojka bivšeg košarkaša Žoakima Noe
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

A sad adio: Điđi Datome objavio da završava karijeru

Izvor: Danas, 07.Jul.2023

Luiđi Điđi Datome (35), jedan od najboljih italijanskih košarkaša u poslednje dve decenije, objavio je da završava i klupsku karijeru, piše Sport klub.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.