KOLIKO JE SAMO POTROŠIO: Tajson bi sigurno razbio Mejvedera, ali bi od njega mogao da nauči kako se prave pare (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2019, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOLIKO JE SAMO POTROŠIO: Tajson bi sigurno razbio Mejvedera, ali bi od njega mogao da nauči kako se prave pare (FOTO)

Legendarni bokser u penziju otišao pre 14 godina.

Majk Tajson je nedavno izjavio da bi prebio mlađeg kolegu, Flojda Mejvedera Juniora i u uličnoj tuči, ali da ishod ne bi bio drugačiji ni kada bi se našli u ringu, među konopcima.

- Razbio bih Flojdu du*e, to čak ne bi bio ni meč - rekao je Tajson u intervjuu za GQ.

Tyson says he'd 'kick Mayweather's a**e' if the two boxing legends ever game to blows https://t.co/zm749imhjN

— Sun >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sport (@SunSport) September 26, 2019

Gvozdeni Majk je očigledno bio iziritiran izjavom Mejvedera koji se povukao sa 50 pobeda, da je najbolji na svetu. Čak je rekao i da je poremećen ako zaista veruje u te svoje reči.

- Vidite, da je bilo gde blizu veličine kakav je Muhamed Ali, mogao bi svoju decu sam da vodi u školu. Priča o nekoj veličini, a ne može da vodi decu u školu. Veličina se ne ogleda u tome da štitite sebe od ljudi, ona se ogleda u tome da vas ljudi prihvataju. Ako ne sme sam da vodi decu u školu on je samo jedan mali uplašeni čovek. Mali, uplašeni čovek - kazao je Tajson koji se povukao pre 14 godina, sa skorom od 50 pobeda i šest poraza.

Nema sumnje da bi Tajson pobedio Mejvedera i da je sigurno veće boksersko ime, ali ako nešto mora da mu prizna, to je da zna sa novcem. Što Tajson nije znao da uradi tokom karijere. U "zlatno doba" bio je milioner, ali je uspeo i da bankrotira.

Kada je bio u zenitu, zarađivao je čak 30 miliona dolara po meču, a njegova ukupna zarada je iznosila oko 400 miliona. Ali njegova luda glava mu nije dozvolila da to sačuva. Tako je na primer od 1995. do 1997. godine samo na račune za pejdžere i mobilne telefone trošio oko 230.000 mesečno. Na samo jednu rođendansku žurku dao je 400 hiljada dolara, a čuvanje tigra kao kućnog ljubimca koštalo ga je hiljade dolara mesečno. Na kraju, 2003. godine proglašeno je da je bankrotirao. Imao je 23 miliona duga, Poreskoj upravi, advokatima, bivšoj ženi...

Mike Tyson walking his pet, 90′s pic.twitter.com/g5viBsIfZE

— Life in Moments (@historyinmoment) October 6, 2019

Doduše, optužio je i menadžera Dona Kinga da ga je potkradao, ali to nikako ne može da bude opravdanje ponašanja "pijanog šeika".

A šta imamo na drugoj strani, Mejvedera, sa nadimcima Lepotan i Novac, koji je odrastao samo sa majkom narkomankom, i živeo u teškom siromaštvu. Ali se postepeno, preko amaterskog vinuo u šampionske vode profi boksa. Kada je reč o bogatsvu procenjuje se na 1,67 milijardi dolara. Zarađivao ih je u borbama, koje su kako je rasla njegova popularnost bile sve plaćenije. Značajan deo prihoda dolazio je i od TV prava, odnosno "plati pa gledaj", zarađivao je od sponzora, kao i od modne linije TMT (The Money Team).

https://t.co/pu986r8Ltf pic.twitter.com/PzpJutijVd

— Floyd Mayweather (@FloydMayweather) April 14, 2019

Na Instagramu se često hvali fotografijama sa akt tašnom u kojoj su stotine hiljada dolara sa kojima se čsto kladi. Obično igra singlove, sa malim kvotama, ali kada se uzme u obzir da je ulog veliki, onda je obično zarada po nekoliko stotina hiljada dolara. I sve to ulaže u luksuzne vile, a velika strast su mu automobili. Smatra se da ima stotinak najluksuznijih automobila, a da najjeftiniji među njima vredi oko 200 miliona dolara.

My garage looking like an indoor dealership with a few light toys. pic.twitter.com/D6Ha2PbhKB

— Floyd Mayweather (@FloydMayweather) October 3, 2019

O zlatnim lancima i satovima, da ne pričamo...  Dakle, Majk ti baš ne znaš sa parama, a Flojd itekako zna.

“ROCK-A-BYE-BABY”https://t.co/E04XN3A9VV pic.twitter.com/e5HF5jRw50

— Floyd Mayweather (@FloydMayweather) October 23, 2017

https://t.co/jWUzerRgSs pic.twitter.com/ocs170AURW

— Floyd Mayweather (@FloydMayweather) October 23, 2017

Like fine wine pic.twitter.com/AsOZxFTbIk

— Floyd Mayweather (@FloydMayweather) October 9, 2017

Centra's (CTR) ICO starts in a few hours. Get yours before they sell out, I got mine https://t.co/nSiCaZ274l pic.twitter.com/dB6wV0EROJ

— Floyd Mayweather (@FloydMayweather) September 18, 2017

pic.twitter.com/Nq0qUlI0iu

— Maia Mitchell (@MaiaMitchell) August 27, 2017

When it comes to luxury timepieces, Hublot is in a class of its own! As a collector of great watches, https://t.co/4iMpLnflcJ pic.twitter.com/OPAnz6GqG8

— Floyd Mayweather (@FloydMayweather) September 18, 2017

Champion Predictions: I'm gonna make a $hit t$n of money on August 26th. I'm gonna make a $hit t$n of money on...https://t.co/0LtLXVZejv pic.twitter.com/ZsHKSYYikV

— Floyd Mayweather (@FloydMayweather) July 27, 2017

I bet on @Isaiah_Thomas today! ☘️ #TMT pic.twitter.com/nT9FK1lLlc

— Floyd Mayweather (@FloydMayweather) May 3, 2017
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.