Ivanišević: Kupovine invalidskih penzija više neće biti

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Dec.2014, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanišević: Kupovine invalidskih penzija više neće biti

Vreme kada se invalidska penzija mogla kupiti je iza nas i to se više neće dešavati, izjavio je danas u Subotici državni sekretar u Ministarstvu za rad, socijalna i boračka pitanja Nenad Ivanišević.

On je na obeležavanju 50 godina postojanja Saveza invalida rada Vojvodine izjavio novinarima da je proces revizije invalidskih penzija trajan i da predstavlja poruku svima da se tako više ne može raditi. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Tim povodom, kako je najavio, ministar Aleksandar Vulin će sutra posetiti filijalu PIO fonda u Novom Sadu.

“Prosto je to jedna poruka svima da je vreme kada se invalidska penzija mogla kupiti iza nas i da to više neće da se radi i da to nećemo dopuštati. Znamo svi da je toga bilo u našem okruženju, ali je ta praksa završena i ova revizija sada jeste proces koji će biti trajan i jeste poruka svima da se tako više ne može raditi”, rekao je Ivanišević.

On je istovremeno najavio i izmene Zakona o socijalnoj zaštiti, koji će se delom odnositi i na sve osobe sa invaliditetom, a gde će nevladin sektor biti pozvan da aktivno učestvuje u izradi tih izmena.

Savez invalida rada, na Međunarodni dan invalida, obeležio je u Subotici 50 godina postojanja i rada.

Stana Svilarov, predsednica ovog saveza, koji deluje u 33 vojvođanske opštine i okuplja oko 15.000 članova, istakla u obraćanju novinarima potrebu za izmenu zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju u delu koji se odnosu na delimične penzije, koju u Vojvodini prima oko 6.000 korisnika.

“To su invalidi rada koji su tokom svog radnog veka ostali bez posla zbog tehnološkog viška kojima je omogućeno da budu u delimičnoj penziji, ali nemaju status penzionera, tako da ne mogu da traže da idu na banjski odmor i oporavak i druge penzionerske povlastice”, rekla je Svilarov.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.