Izvor: Blic, 16.Okt.2023, 13:48

Evo kolike su penzije u Evropskoj uniji, a kolike u regionu: Jedna balkanska zemlja prednjači

Francuska je zemlja s drugom najvećom javnom potrošnjom za penzije u EU, iza Grčke i Italije. Iako se pod izdvajanja za penzije uračunavaju i one za invalidsku ili nasleđena, starosna ipak zauzima najveći postotak. Među zemljama u regionu izdvajanja za penzije su relativno izjednačena ako se posmatra postotak BDP-a države. Za 40 godina radnog staža radnik u Sloveniji prima 660 evra.
Pogledaj vesti o: Penzija,   Grčka

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kolike su penzije u Evropskoj uniji, a kolike u regionu?

Izvor: Capital.ba, 16.Okt.2023

BRISEL – Francuska je zemlja sa drugom najvećom javnom potrošnjom za penzije u EU, iza Grčke i Italije. Iako se pod izdvajanja za penzije uračunavaju i one za invalidsku ili naslijeđena, starosna ipak zauzima najveći postotak. FOTO: Pexels Među zemljama u regionu izdvajanja za penzije su relativno...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.