Dželetović: Optimalan model za plate i penzije

Izvor: RTS, 08.Sep.2014, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dželetović: Optimalan model za plate i penzije

Vlada Srbije još uvek nije prelomila za koliko da smanji plate i penzije jer se traži optimalan model koji će upakovati interese svih, pri čemu se posebno vodi računa o socijalno najugroženijim kategorijama, rekao je predsednik Ekonomskog saveta SNS-a Milenko Dželetović.

Dželetović je precizirao da je i dalje više opcija na stolu, jer Vlada nastoji da zadovolji dva kriterijuma, jedan da izađe u susret >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sindikatima, poslodavcima i međunarodnim finansijskim institucijama, a drugi da zadovolji interese socijalno najugroženijih kategorija stanovništva.

"To znači da je cilj da svim tim merama zaštiti socijalno najugroženije kategorije stanovništva, tj. da koliko god bile bolne te mere najmanje pogode one sa najmanjim primanjima, a da za bolje situirane, mere budu više opterećujuće", izjavio je Dželetović za Tanjug.

Smanjenje plata i penzija će, prema njegovim rečima, biti samo kratkoročan rez koji će biti propraćen paketom dugoročnih i srednjoročnih mera, a koje će biti usmerene ka privrednim granama koje će brzo generisati nova radna mesta.

Upitan da li se razmišlja o povećanju PDV-a, on je rekao da prvo treba videti kako će ove mere zaživeti i kakav će imati rezultat.

"Naravno, svaka dalja fiskalna presija dodatno smanjuje agregatnu tražnju i dodatno može uticati na pad privrednih performansi, pa je to mera koja će biti poslednja", rekao je Dželetović.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dželetović:Vlada još nije prelomila

Izvor: B92, 08.Sep.2014

Vlada Srbije još uvek nije prelomila za koliko da smanji plate i penzije jer se traži optimalan model koji će upakovati interese svih...To kaže predsednik Ekonomskog saveta SNS-a Milenko Dželetović dodajući da se posebno vodi računa o socijalno najugroženijim kategorijama...On je precizirao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.