Izvor: RTS, 25.Maj.2022, 15:58

Bez poštara odsečeni od sveta - meštani Bogutovca kod Kraljeva i tri okolne mesne zajednice

Ugovorna pošta koja je pisma dostavljala za oko 1.000 ljudi, među kojima je ne mali broj starih i iznemoglih, zatvorena je 30. aprila,zamena još nije pronađena.
Predislav Bulija i njegove komšije iz Lopatnice ovog meseca poštara nisu videli. Za penzije, račune i pošiljke, od kada je zatvorena Pošta u susednom Bogutovcu, moraju da pređu 20-tak kilometara do Konareva. A u tamošnjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pošti službenik je Predislava uputio na sto sa rasutim kovertama.

Predislav Bulija iz Lopatnice kaže:" Imalo je puno naroda, onaj čovek što je za šalterom, on ne može ništa. Kaže, ti traži tamo sebe, pa uzmi. I ja sam prevrtao, i ja i svi ostali, oko dva, dva i po sata sam proveo."
Nemoguća misija za supružnike Milisava i Stojanku Nikolić iz Propljenice. Jer bi pet kilometara morali peške do autobusa i odatle još 25. Zato poslednju penziju i dalje čekaju.
 "Ja da mogu da odem u Konarevo, ne bi mi penzija ni trebala. Snalazimo se. Eto, moraš da se snalaziš. Za lekove, za... Ali moraš da rastegneš dok stigne druga," jada se Stojanka. Milisav dodaje da se nada, ali ko zna kada će i ko doneti penziju.
 Stojan Ružić više ne donosi poštu. Sa ćerkom je duže od deset godina radio u Bogutovcu, ali su iz porodičnih razloga Pošti Srbije najavili da će Ugovor raskinuti još u januaru. Kaže da su radili i u  januaru, februaru, martu i aprilu.
Ali zamena nije došla. A kada i ako dođe, čeka je nimalo lak posao. Jer poštu treba dostavljati na razuđenom terenu četiri mesne zajednice, gde su mnogi putevi makadamski.
Stojan Ružić, bivši poštar u Bogutovcu, navodi : " Bogutovac - Tolišnica 20 kilometara. Bresnik isto 17,18 kilometara. Znači svaki dan sam prelazio po 100 kilometara, a  ima invalida, ima ih koji ne mogu da dođu da podignu pare, za njih ne može niko da podigne."
Teže je i turistima koji posećuju Bogutovačku banju i seoske domaćine. Do pre mesec dana novac su mogli da podignu i uplate u Bogutovcu.

Javno preduzeće Pošta Srbije pitali smo zbog čega je došlo do ovog problema i na koji način će ga rešiti, ali odgovore na ta pitanja nismo dobili.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.