Bez odlaganja rešiti problem ispate penzija

Izvor: NaDlanu.com, 13.Okt.2012, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez odlaganja rešiti problem ispate penzija

Zaštitnik građana Saša Janković ocenio je da je neophodno da Vlada Srbije bez odlaganja pronađe rešenje za problem ispalata penzija građana sa Kosova i Metohije, saopšteno je iz kabineta ombudsmana.

Kancelariji ombudsmana obratilo se oko 150 građana koji su živeli na Kosovu i Metohiji i kojima je onemogućeno ostvarivanje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja.Prema pisanju medija, pretpostavlja se da Srbija duguje od jedne do pet milijardi evra na ime neisplaćenih penzija korisnicima sa Kosova i Metohije."Vlada Srbije postupiće zakonito i pravilno ako bez daljeg odlaganja, težeći sporazumu sa oštećenima, utvrdi način rešavanja nagomilanog problema isplate penzija gradjana sa Kosova i Metohije", navodi se u mišljenju ombudsmana upućenom Vladi Srbije.BEOGRAD, 13. oktobra 2012. (Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.