Aleksandar Vučić pisao sebi i tražio da se ne smanjuju penzije

Izvor: Njuz.net, 12.Jan.2015, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Vučić pisao sebi i tražio da se ne smanjuju penzije

Napomena: Ova vest je šaljive prirodePodrška penzionera je podeljena između predsednika vlade i premijera

BEOGRAD, 12. januar 2014, (Njuz) – Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je zvaničan zahtev sebi u kojem od premijera Vučića traži da se penzije ne smanjuju ispod sadašnjeg nivoa. Vučić kaže kako je dao nalog nakon što je čuo da postoje naznake da će penzije biti spuštene.
- Ne znam samo čija je ideja bila da >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << se penzije, koje su ionako male, dodatno spuste. Odmah sam reagovao i zatražio od premijera da penzije ostanu na istom nivou kao što su i danas. Ukoliko penzije ostanu na istom nivou, ne bih želeo da sva zasluga pripadne meni, već i premijeru koji je imao sluha za moju sugestiju, kaže predsednik vlade.
Sa druge strane, Vučić kaže da je razmotrio predlog koji je dobio od samog sebe i da će ga najverovatnije usvojiti.
- Ako je do sada i bilo neke dileme, nakon pisma koje sam dobio od premijera ih više nema. Penzije neće biti smanjivane, odlučno kaže Vučić.
Reakcije penzionera su podeljene, pa tako ima onih koji podržavaju Vučića u svom zahtevu da se penzije ne diraju, ali istovremeno veliki deo je na strani Vučića koji ima razumevanja za tuđa mišljenja.
- Odlike pravih lidera jesu da saslušaju i tuđa mišljenja, čak i kad se ona ne poklapaju sa njihovim, i da tek onda donesu pravu odluku. Aleksandar Vučić je ispravno postupio kada je saslušao predsednika vlade, kažu neki od starijih sugrađana koje smo anketirali na ovu temu.
Prema rečima predsednika vlade, penzije će ostati na sadašnjem nivou „ili zauvek ili dok premijer ne kaže drugačije.“
Viktor Marković
Bojan Savić

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.