Venčalo se 200 parova pred Starim dvorom

Izvor: Vesti-online.com, 20.Maj.2012, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venčalo se 200 parova pred Starim dvorom

Na tradicionalnoj manifestaciji "Kolektivno venčanje" danas se venčalo 200 parova ispred Skupštine Beograda. Venčali su se parovi iz svih krajeva Srbije, kao i interno raseljene osobe. Najmlađi par mladenaca ima 19, a najstariji 65 godina.

Pre ceremonije venčanja, parovi su se zabavljali uz raznovrstan muzičko-zabavni program ispred Skupštine grada Beograda, a uz trubače su svi zaigrali kolo. Mladenci su posle venčanja prošetali u koloni do restorana "Velika Skadarlija" >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << radi proslave čime će biti završeno ovogodišnje kolektivno venčanje.

Kao i prethodnih godina, venčanje je besplatno, a mladenci će dobiti i poklone sponzora manifestacije "Kolektivno venčanje".

Prvo kolektivno venčanje održano je 1999. godine, kada se venčalo 19 parova. Tokom decenije održavanja te manifestacije u Starom dvoru venčalo se više od hiljadu parova iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Makedonije, Hrvatske, Kanade, SAD, Austrije, Nemačke, Švedske, Danske i Venecuele.

Manifestacija je neprofitabilna i cilj joj je da propagira bračnu zajednicu kao jednu od najviših društvenih vrednosti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.