TO JE TO! Belgiji otvoren put do polufinala, Irci i Island među aždajama, turska tragedija…

Izvor: MozzartSport.com, 22.Jun.2016, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TO JE TO! Belgiji otvoren put do polufinala, Irci i Island među aždajama, turska tragedija…

Poznati su svi parovi osmine finala

Sada je i definitivno gotovo! Grupna faza je završena, poznati su svi parovi osmine finala evropskog prvenstva u Francuskoj. Posle bezbroj kalkulacija, kombinacija i mogućnosti, otklonjene su sve dileme oko spiska putnika u nokaut fazu.

Poslednju kartu za osminu finala su ugrabili reprezentativci Irske golom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Robija Brejdija za pobedu nad Italijom. Da su Azuri izdržali, u osminu finala bi otišli Turci kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe. Desetak minuta je delilo Turke od plasmana među 16 najboljih, ali ih je gol Brejdija poslao kući. I ne samo da je taj gol promenio sudbinu Turske i Irske, već i Severne Irske.

Da je ostalo 0:0 na meču Irska - Italija, Severna Irska bi išla na Francusku, a Turska na Vels. Ipak, Irci su uspeli da uskoče u poslednji vagon i naprave istorijski uspeh. Upali su u pakao donjeg dela kostura gde će uz Islanđane i Slovake biti najveći autsajder u društvu Francuske, Nemačke, Italije, Španije i Engleske.

Belgija je prošla sjajno. Čak i bolje nego da je osvojila prvo mesto u grupi. U osmini finala ide na Mađarsku, a u četvrtfinalu na pobednika duela Velsa i Severne Irske. Dakle, imaju otvoren put do polufinala.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Pre šest godina jedva je izbegao smrt, a sinoć ušao u istoriju

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2016, 15:40

Inspirativna životna priča irskog heroja Šejna Dafija..Republika Irska uživa u slavlju zbog plasmana u osminu finala Evropskog prvenstva u Francuskoj. Izabranici Martina O'Nila i Roja Kina prevazišli su sopstvene mogućnosti i savladali snažne Azure, čiji kombinovani tim nikako nije obična grupa...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.