Oko čega se sve parovi svađaju

Izvor: B92, 21.Jan.2011, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko čega se sve parovi svađaju

Postoje krupne stvari koje svađaju parove, ali postoje i one najsitnije. Mokri peškiri na krevetu i borba oko daljinskog upravljača su najčešći razlozi za 312 svađa koje parovi imaju na godišnjem nivou.

Navike koje nerviraju mogu postati veliki problem zbog kojih 1 u 5 Britanaca čak razmišlja i o raskidu, sa tim da je četvrtak veče tačka u vremenu najverovatnija da se započne velika svađa. Prema istraživanju, nezadovoljstvo partnerovim navikama više utiče na žene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nego na muškarce. Najčešći razlozi za svađu su i nemenjanje rolne toalet papira, svetla koja nisu ugašena, daska za WC šolju koja nije spuštena i menjanje kanala na TV-u.

Međutim, i muškarcima ponešto smeta. Njihove žalbe idu na račun partnerki kojima treba previše vremena da se spreme, to što zapuše slivnik u kupatilu svojom kosom i to što dosađuju sa kućnim poslovima.

Nik Elson iz tima koji je sproveo istraživanje, kaže: ʺSvi parovi imaju svoje razmirice, ali uvideti tačno koliko vremena provedu u svađi je bio izazov. Tačnije, previše se vremena gubi u raspravama oko sitnica."

Istraživanje je pokazalo i da je čistoća u kuhinji još jedan razlog za razmirice. Iako se muškarci čine dosta opušteniji oni su odlučniji da prekinu vezu zbog stvari kao što je predugo spremanje ili ʺzvocanje" oko kućnih poslova.

Razlozi za svađu su još i ostavljanje prljavih šolja po stanu, razbacivanje stvari ili ostavljanje maramica svuda unaokolo.

Osam od deset osoba je navelo da bi pre počistilo za svojim partnerom nego što bi nastavljalo sa svađom. Jedna u četiri navodi da je upravo to ʺzvocanje" razlog promene partnerovog ponašanja.

Nik Elson dodaje: ʺIzgleda da parovi smatraju da su kućni poslovi najzahvalniji za svađe, što mora biti pogrešno. Kupatilo treba da bude mesto opuštanja nakon napornog dana. Sve stvari navedene mogu biti frustrirajuće, ali ipak postoji rešenje za svaki problem. Možda postaviti novi čiviluk za peškire ili nabaviti veći držač toalet papira. I naravno, ako počistite za samim sobom, smanjićete nagomilavanje smeća ali i svađe."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.