Grupno venčanje ispred Skupštine

Izvor: B92, 15.Maj.2011, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupno venčanje ispred Skupštine

Beograd -- Više od 200 parova se venčalo ispred Skupštine Beograda na tradicionalnoj manifestaciji "Svadba za maštanje", koja se održava po 13. put.

Manifestacija na kojoj parovi zajednički izgovoraju "sudbonosno da" na platou ispred zgrade gradskog parlamenta, ustanovljena je 1999, za vreme NATO bombardovanja.

Najmlađi prijavljeni ovogodišnji mladoženja rođen je 1987. godine, najmlađa mlada 1991. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a kako su saopštili organizatori, među parovima koji će se kolektivno venčati je više od 80 odsto mladih.

Ranijih godina su na kolektivnom venčanju učestvovali, osim parova iz Srbije, i budući supružnici iz Crne Gore, Republike Srpske, Makedonije, Hrvatske, Kanade, SAD, Austrije, Nemačke, Švedske, Danske i Venecuele.

Kolektivno venčanje organizuju Turistička organizacija Beograda (TOB), Radio-televizija Srbije, opština Savski venac i Udruženje "Kolektivno venčanje", pod pokroviteljstvom Skupštine grada.

Krkobabić pozdravio mladence

Milan Krkobabić, zamenik gradonačelnika Beograda je svečano pozdravio 200 parova iz cele Srbije koji su svoje sudbonosno DA rekli na platou ispred Skupštine grada.

"Danas ste vi u centru naše pažnje, a nama je drago zato što ste poželeli da svoju sreću podelite sa svim građanima koji su došli ovde da podrže vašu odluku da stupite u brak. Mnogi će vam ukazivati pažnju, davati poklone, a oni škrtiji deliće savete. Za razliku od njih ja vam neću ništa nuditi ali ću tražiti nešto od vas. Tražim da ovaj svoj zajednički život i danas živite punim plućima u celosti i bez ostatka", istakao je Krkobabić.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da je danas Međunarodni dan porodice dobra prilika da se još jednom istakne značaj porodice, i to porodice 21. veka za koju je bez obzira na manje ili više liberalne stavove ipak preduslov jedno ovakvo venčanje.

Istovremeno i povod za podizanje svesti javnosti o različitim pitanjima porodice, rodne ravnopravnosti, poboljšanju položaja dece i žena koji su i dalje najugroženije kategorije stanovništva u Srbiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sudbonosno "da" ispred Starog dvora izgovorilo 200 mladenaca

Izvor: Blic, 15.Maj.2011

BEOGRAD - Ispred zgrade Starog dvora tačno u 11 sati, 200 parova iz Srbije i inostranstva izgovorilo je sudbonosno „da" u okviru tradicionalnog kolektivnog venčanja koje se ove godine održava 13. put pod sloganom „Svadba za maštanje"...U njihovu čast pušteni su i beli golubovi, a svečana kolona...

Nastavak na Blic...

Više od 200 parova reklo "sudbonosno da"! (VIDEO, FOTO)

Izvor: S media, 15.Maj.2011

Tradicionalnom manifestacijom "Svadba za maštanje" i ove godine parovi napravili grupno venčanje. ..Vise od 200 parova venčalo se danas ispred Skupštine Beograda na tradicionalnoj manifestaciji "Svadba za maštanje" koja se održava po 13. put..."Svadba za maštanje" na kojoj parovi zajednički...

Nastavak na S media...

Održano kolektivno venčanje više od 200 parova u Beogradu

Izvor: SrbijaNet.rs, 15.Maj.2011

Na platou ispred Starog dvora danas je održano tradicionalno beogradsko kolektivno venčanje, na kome je 200 parova iz Srbije i inostranstva izgovorilo "sudbonosno da". Mladence je pozdravio i poželeo im srećan zajednički život zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić.

Nastavak na SrbijaNet.rs...

VIŠE OD 200 PAROVA ZAJEDNO REKLO "DA"

Izvor: Kurir, 15.Maj.2011

Na kolektivnom venčanju koje je juče održano ispred Starog dvora 200 mladenaca zaklelo se na večnu ljubav..BEOGRAD - Zakleli se na večnu ljubav!..Na kolektivnom venčanju ispred Starog dvora juče je sudbonosno „da" izgovorilo 200 parova. Među mladama je bilo i 16 trudnica, koje su, pored...

Nastavak na Kurir...

Venčalo se 200 parova

Izvor: Danas, 15.Maj.2011

Tokom manifestacije „Svadba za maštanje“, koja se po 13. put održava ispred Skupštine grada, juče se venčalo više od 200 parova. Nakon ceremonije, mladence je pozdravio zamenik gradonačelnika Milan Krkobabić poželevši im sreću u zajedničkom životu.

Nastavak na Danas...

Održano kolektivno venčanje više od 200 parova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2011

BEOGRAD -..Na platou ispred Starog dvora danas je održano tradicionalno beogradsko kolektivno venčanje, na kome je 200 parova iz Srbije i inostranstva izgovorilo "sudbonosno da"...Mladence je pozdravio i poželeo im srećan zajednički život zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić...Krkobabić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

I iz Tunisa došli na kolektivno venčanje u Beograd

Izvor: Blic, 16.Maj.2011, 01:20

BEOGRAD - Na platou ispred zgrade Starog dvora, juče je “sudbonosno da” izgovorilo u isti glas 200 parova. “Svadba za maštanje” okupila je mladence iz cele Srbije, ali i inostranstva...- Venčanje je divno, presrećni smo! Zabavljali smo se dve godine i želeli da učinimo nešto nesvakidašnje....

Nastavak na Blic...

I iz Tunisa došli na kolektivno venčanje

Izvor: Blic, 16.Maj.2011

BEOGRAD - Na platou ispred zgrade Starog dvora, juče je “sudbonosno da” izgovorilo u isti glas 200 parova. “Svadba za maštanje” okupila je mladence iz cele Srbije, ali i inostranstva...- Venčanje je divno, presrećni smo! Zabavljali smo se dve godine i želeli da učinimo nešto nesvakidašnje....

Nastavak na Blic...

Zajedno se venčalo 200 parova

Izvor: Glas javnosti, 16.Maj.2011

BEOGRAD - Više od 200 parova venčalo se juče ispred Skupštine Beograda na tradicionalnoj manifestaciji "Svadba za maštanje" koja se održava po 13. put..."Svadba za maštanje" na kojoj parovi zajednički izgovoraju "sudbonosno da" na platou ispred zgrade gradskog parlamenta ustanovljena je 1999....

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.