DVE NAVIKE KOJE SIGURNO RUŠE VAŠU VEZU: Izbegavajte da ne dođe do havarije

Izvor: Kurir, 05.Jul.2015, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DVE NAVIKE KOJE SIGURNO RUŠE VAŠU VEZU: Izbegavajte da ne dođe do havarije

Kada je reč o vezama, sledeće dve navike trebali biste u potpunosti izbegavati, jer one mogu izazvati pravu havariju

Nažalost, ne postoji neki magični štapić ili spisak stvari koji mogu garantovati blaženstvo u vezi. Ipak, kada je reč o vezama, sledeće dve navike trebali biste u potpunosti izbegavati, jer one mogu izazvati pravu havariju i u najsrećnijoj vezi pa čak i da bude uzrok razlaza.

Izbegavanje suočavanja i konflikta

Velika većina >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << parova prihvatila je ideju da se srećni parovi nikad ne sukobljavaju i ne svađaju. Ne, to ne znači da treba svako malo da vrištite jedno na drugo kako biste se osećali bolje povezani, već da je iskrena komunikacija o vašim potrebama i očekivanjima od ključnog značaja.

Ne postoje dva ljudska bića koja će se oko svega složiti i koja će uvek ispuniti potrebe i očekivanja onog drugog. Opasnost ne leži u konfliktu već u izbegavanju "teških" tema i ignorisanju vaših osećaja. Veoma često parovi misle da je konflikt prvi znak raspada veze. Potrebno je da imate na umu da bes i frustracija nisu suprotnost od ljubavi već da je to, zapravo, ravnodušnost. Kada prestanete da razgovarate, vi zaustavljate proces povezivanja i to je veoma velika opasnost po vašu vezu.

Obraćanje porodici i prijateljima u kriznim situacijama

Ako se ne slažete oko važnog pitanja, mnogo je lakše obratiti se prijateljici ili članu porodice koji deli vaše mišljenje umesto suočavanja sa partnerom. Problem je u tome što trajna veza podrazumeva partnerstvo, a partnerstvo znači DVE osobe, a ne celu komisiju.

Prijatelji i porodica mogu biti neverovatan sistem podrške i neophodni izvor ljubavi i ohrabrenja za vašu vezu, ali kada su vremena teška oni ne mogu postati neko s kim ćete prolaziti kroz trenutnu problematiku.

S ciljem uspostavljanja duboke i smislene veze, morate naučiti kako da prebrodite oluju kao tim, oslanjajući se prvo jedno na drugo. To zahteva iskrenu komunikaciju i spremnost da budete požrtvovani jedno prema drugom. To neće uvek teći glatko, ali ako želite da izbegnete veći sukob, potrebno je da uspostavite jasne granice oko vaše veze.

(zena.tvbest)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.