Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Sep.2016, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaštitnik: Uspešno održana Parada ponosa

Zaštitnik građana Saša Janković izrazio je zadovoljstvo što je i ove godine Parada ponosa u Beogradu održana bez incidenata, čemu je, kako je naveo, odlučujuće doprineo rad nadležnih državnih organa i mere koje su stvorile uslove za bezbednost organizatora i svih učesnika.

"Obaveza je državnih organa da omoguće puno ostvarivanje prava LGBTI osoba, a organi javne vlasti treba da nastave da rade na suzbijanju i sprečavanju svakog oblika nasilja nad LGBTI osobama >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kome su one često izložene", piše na sajtu zaštitnika.

Kako se dodaje, pravovremena reakcija nadležnih organa, ali i procesuiranje i adekvatno kažnjavanje počinilaca treba da pokažu da je nasilje apsolutno nedopustivo i da će biti kažnjeno.

Zaštitnik je ocenio da je obrazovanje i vaspitanje mladih u duhu tolerancije i uvažavanja različitosti i nenasilja jedan je od ključnih faktora u ostvarivanju prava građana, uključujući i prava LGBTI osoba.

"Rad na podizanju svesti javnosti o važnosti poštovanja prava LGBTI osoba je od ključnog značaja za unapređivanje položaja tih osoba u različitim oblastima života", naveo je zaštitnik.

U Beogradu je juče održana Parada ponosa pod sloganom "Ljubav menja svet".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Janković zadovoljan jer je Prajd održan bez incidenata

Izvor: RTS, 19.Sep.2016

Zaštitnik građana Saša Janković ističe da je rad nadležnih državnih organa, kao i mere koje su stvorile uslove za bezbednost organizatora i svih učesnika i učesnica Prajda, odlučujuće doprineo da se ovogodišnja Parada ponosa održi bez incidenata. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.