Vlasniku apartmana u Zadru preti zatvor jer je odbio da ugosti gej par

Izvor: Radio 021, 18.Avg.2018, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasniku apartmana u Zadru preti zatvor jer je odbio da ugosti gej par

Jednom Zadraninu, vlasniku apartmana, preti kazna zatvora do tri godine zato što je odbio da ugosti gej par iz Brazila, piše "Večernji".

Zadarska policija podnela je protiv njega krivičnu prijavu zbog toga što je počinio krivično delo povrede ravnopravnosti. Ako bude proglašen krivim mogao bi završiti u zatvoru, a zaprećena kazna je do tri godine.

List piše da je brazilski par hteo da letuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Zadru ovog septembra, pa su preko internet portala za iznajmljivanje rezervisali smeštaj u apartmanu 'Identity'. Saznavši da je reč o homoseksualcima, vlasnik je zatražio otkaz rezervacije, nakon čega su se Brazilci požalili portalu, koji je Zadraninu otkazao saradnju. Isto je učinio još jedan portal za buking, a objekta "Identity" više nema ni na portalu Turističke zajednice Zadra, koja je osudila takav potez prema gostima.

Inače, krajem prošle godine, desničarsko udruženje "U ime obitelji" pokrenulo je hajku na Fejsbuku, a sada se na udaru našao i booking.com. Nekadašnja članica tog udruženja Ana Marija Marković pokrenula je peticiju kojom želi da izbori pravo na zabranu iznajmljivanja apartmana gej osobama.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.