Pripadnici LGBT opet računaju da će im „pozitivno okruženje“ obezbediti policija

Izvor: Vostok.rs, 26.Avg.2015, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripadnici LGBT opet računaju da će im „pozitivno okruženje“ obezbediti policija

26.08.2015. -

Beogradska nedelja ponosa koja će trajati od 14. do 19. septembra biće završena Paradom ponosa, najavili su danas organizatori i ocenili da je krucijalni uspeh prošlogodišnjeg Prajda taj što je pokazao da država može da raskrsti sa nasiljem ako postoji politička volja.

„Veliki vrući krompir je progutan i sada je sve lakše“, rekao je organizator Boban Stojanović na konferenciji za novinare u Beogradu i naveo da očekuje da će Prajd i ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << okupiti oko 1.500 ljudi.

On je podsetio da je Parada ponosa bila otkazivana tri puta, a da je njen cilj da se ukaže na položaj LGBT populacije i stvori pozitivno okruženje u kojima će ti ljudi moći da budu aktivniji i vidljiviji.

Prajd je prilika da se vlastima u Srbiji ukaže da je neophodno hitno usvajanje Zakona o priznavanju pravnih posledica promene pola i utvrđivanja transseksulizma, rekao je jedan od organizatora, Goran Miletić.

Potrebno je usvojiti i zakon o registrovanim istopolnim partnerstvima, usvojiti deklaraciju protiv homofobije, rekao je Miletić i naveo da je važno da u slučaju napada na pripadnike LGBT populacije počne primena kategorija zločina iz mržnje, doneta 2012. godine.

Fakti
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.