Policija vodenim topovima i suzavcem na ucesnike gej parade

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jun.2015, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija vodenim topovima i suzavcem na ucesnike gej parade

Turska policija upotrebila je vodene topove i gumene metke na gej paradi koja se održava u Istanbulu, prenose agencije.

U pokušaju da rastera okupljene u blizini trga Takšim, policija je upotrebila i suzavac, javlja AFP.

Policija je krenula u akciju kada su učesnici skupa počeli da izvikuju parole protiv stranke predsednika Tajipa Erdogana, optužujući ih za fašizam.

Kamerman Rojtersa koji se nalazio na licu mesta izvestio je da je policija pokušala >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da rastera okupljene u blizini trga Takšim u centru Istanbula .

Gej parada se u Istanbulu održava svake godine. Omiljerno mesto za okupljanje demonstranata, a i turista je upravo trg Takšim.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska: Vodenim topovima na učesnike gej parade

Izvor: Akter, 28.Jun.2015

Turska policija ​rasterala je danas u Istanbulu nekoliko hiljada ljudi na Paradi ponosa na koje je bacala suzavce i upotrebila vodene topove, javio je Frans pres sa mesta događaja..Policija je intervenisala kada su neki učesnici skupa koji su nosili zastave s duginim bojama počeli da skandiraju...

Nastavak na Akter...

Novinari povrđeni na gej paradi u Istanbulu

Izvor: Studio B, 28.Jun.2015

Turska policija upotrebila je suzavac i gumene metke kako bi rasterala na hiljade učesnika gej parade u Istanbulu, nakon što su neki od njih počeli da uzvikuju slogane protiv predsednika, rekao je jedan od izveštača AFP...Do sukoba je došlo kada su učesnici, od kojih su mnogi nosili zastave duginih...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.