Pobedničke fotografije World Press Photo 15

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 18.Avg.2015, 07:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobedničke fotografije World Press Photo 15

U bečkoj Galeriji Vestliht održava se 14. po redu izložba fotografija konkursa World Press Photo 15, od 11. septembra do 18. oktobra 2015. godine

Za pobedničku fotografiju iz 2014. godine proglašena je fotografija danskog fotografa Madsa Nisena koja prikazuje gej par iz St. Petersburga u intimnom trenutku. Slika je deo većeg projekta na temu homofobije u Rusiji.

Na ovogodišnjem konkursu za najbolje novinarske >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << fotografije u 2014. godini učestvovalo je 5.692 fotoreportera iz 131 zemlje. Žiri je odabrao među 97.912 radova i dodelio nagrade u osam kategorija 41 fotoreporteru iz 17 zemalja: Australije, Bangladeša, Belgije, Kine, Danske, Eritreje, Francuske, Nemačke, Irana, Irske, Italije, Poljske, Rusije, Švedske, Turske, Velike Britanije i SAD-a.

Prema smernicama ovog konkursa, fotografije moraju da budu od velikog fotoreporterskog značaja i da ih odlikuje izvanredan kvalitet vizuelne percepcije i kreativnosti. Shodno tome, značajni kriterijumi su specifično poimanje i pristup fotografa pored informativne vrednosti slike.

Godišnje više od tri miliona ljudi u 45 zemlje pogleda pokretnu izložbu World Press Photo. Prošle godine je u Galeriji Vestliht zabeleženo 23.000 posetilaca.

Izvor: www.designed.rs

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.