Parade ponosa neće biti?!

Izvor: S media, 29.Sep.2011, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parade ponosa neće biti?!

Mogućnost odlaganja Parade ponosa i dalje je otvorena, potvrđeno je Danasu iz više nezavisnih izvora. Konačna odluka o održavanju Parade ponosa biće doneta danas.

Iako je najavljeno da će 2. oktobra u parku "Manjež" u Beogradu biti održana Parada ponosa, još nije sigurno da će do skupa LBGT osoba i doći. Mogućnost odlaganja Parade ponosa je otvorena, potvrđeno je dnevnom listu "Danas" iz više nezavisnih izvora. Konačna odluka o tome >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << biće doneta danas.

Jedan od razloga za odlaganje ovogodišnje manifestacije bi mogao biti eskalacija sukoba u severnom delu Kosova i Metohije i na administrativnim prelazima. Kako tvrdi izvor "Danasa", postoji bojazan da bi tokom Parade ponosa moglo da dođe do nasilja koje će u stvari biti refleksija na moguće nasilje na administrativnim prelazima na severu Kosova i Metohije.

Vorlik za uspešnu i bezbednu "Paradu ponosa"

Pavlović: Kosovo otežava održavanje Parade

Policija: „Beograd u plamenu“ zbog „Gej parade“!?

Kako saznaje "Danas", tokom današnjeg dana biće održana sednica Vlade, a jedna od tema bi mogla biti i Parada, a očekuje se da ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izvesti članove Vlade o bezbednosnim aspektima predstojeće parade.

Prema nezvaničnim informacijama, juče je održan sastanak ambasadora EU i predstavnika MUP Srbije, čija će tema biti bezbednosni rizici njihovog eventualnog prisustva Paradi ponosa. Kako se saznaje, ambasadori zemalja EU ipak će odluku o njihovom eventualnom pojavljivanju na manifestaciji doneti na osnovu američke bezbednosne procene.

Kada je reč o obezbeđivanju manifestacije, kako se saznaje, ideja je da organizacione jedinice policije, kao što su saobraćajna, kriminalistička, ali i specijalne policijske jedinice, odnosno Protivteroristička jedinica, Specijalna antiteroristička jedinica i Žandarmerija, imaju svoju ulogu pri obezbeđivanju manifestacije.

Inače, predstavnici Nezavisnog policijskog sindikata u utorak su pozvali članove organizacionog odbora Parade ponosa da odlože ovogodišnju manifestaciju, jer kako tvrde, određene grupe za taj dan pripremaju ne samo napade već i rušilačke demonstracije pod nazivom „Beograd u plamenu“. Oni tvrde da huligani planiraju da u svim prigradskim opštinama Beograda, pa i većim gradovima u Srbiji, ruše i pale na dan Parade. Kako pišu pojedini mediji, policija i tužilaštvo već danima aktivno pretražuju društvene mreže i internet sajtove preko kojih se učesnicima Parade preti. Za obezbeđenje učesnika Parade ponosa biće angažovano najmanje 5.000 policajaca.

(Danas)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.