Parada ponosa u Zagrebu, specijalci pratili kolonu

Izvor: RTS, 10.Jun.2017, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parada ponosa u Zagrebu, specijalci pratili kolonu

Pod sloganom "Slobodan život počinje ponosom" u Zagrebu je danas održana 16. Povorka ponosa LGBTIQ osoba i porodica. Kolonu, u kojoj su se nalazile i poznate ličnosti iz političkog i kulturnopg života Hrvatske, pratio je veliki broj specijalaca.
Povorka ponosa okupila se u 15 sati na Trgu Frenklina Ruzvelta i prošla centralnim zagrebačkim ulicama i trgovima.

Predstavnici ambasada sastali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su se u 15.45 ispred muzeja Mimare i pridružili se Zagreb Prajdu čije su učesnike Zagrepčani pozdravljali sa prozora.
Povorka je zastala na Trgu bana Jelačića, a pred nju je stao muškarac sa slikom Hrista. On je, kako piše hrvatski portal Indeks, "uklonjen bez problema". 
Zagrebački mediji prenose da veliki broj specijalaca pratio povorku u kojoj se nalaze poznate ličnosti iz političkog i kulturnog života Hrvatske, a na Prajd su došli Ivo Josipović i Milorad Pupovac.
Parada se završila javnim skupom i koncertom.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Svaka fobija je robija: Održana 16. Parada ponosa u Zagrebu, 10.000 ljudi na ulicama (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 11.Jun.2017, 00:16

Šesnaesta Povorka ponosa LGBTIQ osoba i porodica održana je danas u Zagrebu pod sloganom "Slobodan život počinje ponosom"...Parada ponosa okupila je prema rečima organizatora oko 10.000 učesnika, a s nje su poručili da im je, kako bi mogli da zaista žive slobodno, potrebno omogućiti da budu...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.