PRETUČEN GEJ U CRNOJ GORI: Razbio mu naočare, šutirao ga i udarao u glavu

Izvor: Telegraf.rs, 27.Okt.2014, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRETUČEN GEJ U CRNOJ GORI: Razbio mu naočare, šutirao ga i udarao u glavu

Član LGBT Foruma Progres fizički je napadnut u marketu “Helada” u Tivtu, saopštila je danas ta nevladina organizacija, uz objašnjenje da je pripadnik gej populacije bez povoda dobio i niz uvreda i psovki.

Na prozivke na račun njegovog seksualnog opredeljenja i fizičkih karakteristika, član LGBT Foruma je odreagovao neutralno, s namerom da izbegne dalji konflikt i potencijalni fizički napad, u čemu nije uspeo i odbivši da izvrši naređenje i napusti >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << market, “zaradio” udarce i nove uvrede.

- Prilikom udarca u predelu glave, naočare i šešir pripadnika LGBT zajednice, pale su na pod. Prilikom izlaska iz samog marketa, napadač ga je šutnuo nogom u predelu leđa. Žrtva je pet puta pokušala da pozove policiju, ali niko nije odgovarao na poziv – tvrde iz Foruma.

Foto: Tanjug/Ivan Petrović

Podsećaju da se, kao i ranije, uoči i nakon povorki ponosa, intenzivno pojačava nasilje i pritisak prema LGBT osobama, kao i da na planu šireg društevnog prihvatanja gej osoba nema nikakvog napretka, prenose lokalni mediji.

LGBT Forum Progres je nakon fizičkog napada, ugrožavanja bezbednosti i povrede ravnopravnosti, podneo krivičnu prijavu Upravi policije i državnom tužiocu.

Foto: Tanjug/Ivan Petrović

U Podgorici je za 2.novembar zakazan Prajd, drugi po redu. Prva Parada ponosa u crnogorskoj prestonici održana je 20. oktobra prošle godine i protekla je u znaku neviđenih policijskih mera i žestokih sukoba policije sa protivnicima Prajda.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.