OŠTRA KAZNA RUSKOG SUDA: Gugl zbog gej venčanja plaća ozbiljnu sovtu novca

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2023, 12:31

OŠTRA KAZNA RUSKOG SUDA: Gugl zbog "gej venčanja" plaća ozbiljnu sovtu novca

Rusija se najoštrije protivi pravima LGBT zajednice, a Gugl smatra za njihovog glavnog promotera.

Okružni sud okruga Taganski u Moskvi kaznio je Gugl sa 38.600 dolara jer nije uklonio video snimke koji promovišu netradicionalne seksualne odnose, pokrivaju i diskredituju Oružane snage RF.

"Google LLC je proglašen krivim za administrativni prekršaj prema članu 13.41 Zakona o upravnim prekršajima Ruske Federacije neuklanjanje zabranjenog sadržaja, zbog čega >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se izriče administrativna kazna u iznosu od tri miliona rubalja (38.600 dolara)", saopštio je sudija Timur Vahramejev.

Protokol je sačinio Roskomnadzor koji je Guglu poslao devet obaveštenja o uklanjanju sa Jutjuba nekoliko video zapisa o "gej venčanjima", "mestama za gej odmor" i slično, kao i video-zapisima o pokrivanju krovova i diskreditaciji Oružanih snaga RF u zoni specijalnih vojnih operacija.

Nakon toga, odeljenje je sačinilo protokol protiv kompanije, prenosi RIA novosti Advokat kompanije je primetio da, iako je Roskomnadzor uzeo u obzir sve ruske i međunarodne formalnosti u obaveštenju, koje je prethodno naveo, i dalje ima pitanja u vezi sa dizajnom snimaka ekrana, kao i „kako se Roskomnadzor pobrinuo da obaveštenja budu dostavljena".

Isti sudija je više puta kažnjavao Google za slične prekršaje u prošlosti.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.