Nek Vlada zabrani gej paradu

Izvor: Vesti-online.com, 10.Sep.2011, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nek' Vlada zabrani gej paradu"

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da policija neće zabraniti održavanje gej parade u Beogradu, jer bi to bila politička odluka, a takve odluke može da donosi samo Vlada.

"Neću da to uradi policija, nek uradi Vlada Srbije jer ona je za to zadužena. Policija je zadužena za sprovođenje zakona, a po zakonu oni imaju pravo da taj skup održe", rekao je Dačić i ukazao da u vezi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa održavanjem gej parade postoji veliki bezbednosni rizik.

Dačić je podsetio da je na prošlogodišnjoj gej paradi u Beogradu povređeno mnogo policajaca, koji su obezbeđivali učesnike skupa od napada ekstremista.

"Ako je previše agresivna - policiju kritikuju da narušava ljudska prava, ako je pasivna - onda dobije batine i nigde u svetu nije bilo nereda gde više batina dobiju policajci od demonstranata i ima više povređenih policajaca od demonstranata", rekao je Dačić govoreći o prošlogodišnjoj gej paradi.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.