Moskovske vlasti ponovo zabranile gej paradu

Izvor: Blic, 20.Maj.2010, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskovske vlasti ponovo zabranile gej paradu

Moskovske vlasti ponovo su zabranile održavanje gej parade u ruskoj prestonici, saopštio je danas organizator akcije Nikolaj Aleksejev. Pokušaj održavanje gej parade iz 2009. godine

On je kazao da još nema pisani dokument o zabrani, ali je naveo da će podneti žalbu sudu čim dobije odluku moskovskih vlasti.

Po rečima Aleksejeva, administracija Moskve nije predložila gej pokretu alternativne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mogućnosti za održavanje parade.

Moskovske vlasti time zabranjuju održavanje gej parade već peti put

Zahtev za odobrenje gej parade 29. maja u Moskvi, predato je 17. maja. Pokret je izabrao trasu kroz strogi centar Moskve.

Gradonačelnik Moskve Jurij Lužkov javno je oštro kritikovao takve namere kao i same homoseksualce. Svake godine učesnici izlaze na paradu, ali policija rastura skup.

Prošle godine izašli su na dan održavanja finala Evrovizije u Moskvi.

Sve žalbe u sudovima do sada su odbijane. Aktivisti su podneli žalbu i Sudu za ljudska prava u Strazburu, ali ona još nije razmatrana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.