Marin Le Pen uspela da pridobije čak i gejeve

Izvor: Blic, 08.Dec.2015, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marin Le Pen uspela da pridobije čak i gejeve

Francuski Nacionalni front koji vodi Marin le Pen nije više "stranka esktremne desnice", kako je nazivaju neki mediji, već partija koja ima podršku obespravljenih socijalnih slojeva, ali sve više i gej populacije, ocenjuju analitičari.

Prema anketama, tu stranku, koja je na regionalnim i na još nekoliko izbora pre toga osvojila najveći broj glasova, podržava 16 odsto heteroseksualnih birača u Parizu, dok je među gej populacijom podrška i veća - 24 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odsto.

Francuski radnici smatraju da ih je levica napustila i da se okrenula krupnom kapitalu i velikim korporacijama.

Radnici gube posao svuda po Evropi, a leve partije se bave "identitetskim pitanjima" i multikulturalizmom.

Zbog toga dobar deo francuskih radnika sada glasa za stranku Marin le Pen, ocenjuju analitički portali.

Nacionalni front štiti tekovine Francuske republike, a to privlači sve koji ne žele nikakav uticaj islamista na francusku politiku.

U islamističkoj slici sveta nema mjesta za jake žene, niti za bilo kakvu gej populaciju i slično. Otuda, sve te populacione grupe počinju da se okreću Nacionalnom frontu.

Nedavni napadi islamista još više su ojačali položaj Marin le Pen i njene stranke.

Marin le Pen, koja je nedavno izbacila iz stranke svoga oca Žan Mari le Pena zbog njegovih antijevrejskih izjava i stalnih ispada koji su štetili partiji, otvoreno najavljuje pohod na mesto predsednika Francuske.

Ona je evroskeptik i želi da Francuska ponovo samostalno vodi spoljnu politiku bez sufliranja Brisela. Takođe, Le Penova ne želi dolazak migranata iz islamskih zemalja i insistira da oni koju su već tu, prihvate norme života koje uspostavlja francuska država.

Ukoliko 2017. godine uđe u drugi krug predsedničke trke, suočila bi se, verovatno, sa udruženom koalicijom levice i Briselu prihvatljivije desnice, koju vodi nekadašnji predsjednik Nikola Sarkozi.

Ono što brine EU i njene konkurente jeste činjenica da je Le Penova "zagrabila" duboko u različite slojeve francuskog društva i da Nacionalni front nije više mala i usamljena stranka bez koalicionog potencijala.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa,   Pariz

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.