Istorijska presuda: Gej brakovi u celoj Americi

Izvor: Šumadija Press, 27.Jun.2015, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorijska presuda: Gej brakovi u celoj Americi

Američki Vrhovni sud doneo je istorijsku presudu prema kojoj parovi imaju pravo na istopolne brakove u svih 50 američkih država.

Ova presuda znači da će i preostalih 14 država na jugu i Srednjem zapadu SAD morati da ukinu zabranu istopolnih brakova. Sud je dodao da homoseksualci imaju ista prava kao i heteroseksualci.

Američki predsednik Barak Obama pozdravio je odluku Vrhovnog suda, koji je dozvolio istopolne brakove u svih 50 država kao “veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << korak” ka jednakosti.

Danas je načinjen veliki korak u našem maršu ka jednakosti. Istopolni parovi sada imaju pravo da se venčaju baš kao i svako drugi. Ljubav pobeđuje – napisao je Obama na svom nalogu na Tviteru, javio je Rojters.

Ispred zgrade vrhovnog suda okupili su se aktivisti za homoseksualni brak i tamo se vijori zastava s duginim bojama.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Šumadija Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.