Kakav dan za gejeve u Americi! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 26.Jun.2015, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakav dan za gejeve u Americi! (VIDEO)

Vrhovni sud SAD doneo je danas presudu prema kojoj parovi imaju pravo na istopolne brakove u svih 50 američkih saveznih država.

Foto: AP Photo/Ariel Schalit

Istopolni parovi već mogu da se venčavaju u 36 država i distriktu Kolumbija (Vašingtonu), navodi AP.

Današnja presuda znači da će i preostalih 14 država na jugu i Srednjem zapadu SAD morati da ukinu zabranu na gej brakove.

Američki predsednik Barak Obama danas je pozdravio odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Vrhovnog suda koji je dozvolio istopolne brakove u svih 50 država kao "veliki korak" ka jednakosti.



Izvor: youtube

"Danas je načinjen veliki korak u našem maršu ka jednakosti. Istopolni parovi sada imaju pravo da se venčaju baš kao i svako drugi. Ljubav pobeđuje", napisao je Obama na svom Twitter nalogu.

This ruling is a victory for friends, families, and organizers who fought tirelessly for years for marriage equality. #LoveWins

— Barack Obama (@BarackObama) June 26, 2015

Američki Vrhovni sud doneo je ranije danas presudu prema kojoj parovi imaju pravo na istopolne brakove u svih 50 američkih država.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.